Inici Destacats La cultura emprenedora s’apropa als alumnes de Calaf, Castellolí, Òdena, Piera i...

La cultura emprenedora s’apropa als alumnes de Calaf, Castellolí, Òdena, Piera i Vilanova del Camí

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia participa, aquest curs escolar 2019-2020, en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola amb una nova incorporació: l’Escola Maria Borés de la Pobla de Claramunt. L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes de 5è de primària per desenvolupar valors, hàbits i habilitats que capacitin les persones per impulsar projectes professionals i vitals.

El programa que es desenvolupa a la nostra comarca des de 2016, compta amb 6 escoles participants al projecte. Així, a més de l’escola Maria Borés de la Pobla de Claramunt, ja formaven part de la iniciativa l’Escola Alta Segarra de Calaf, l’Escola les Passeres de Castellolí, l’Escola Castell d’Òdena d’Òdena), l’Escola Les Flandes a Piera i l’Escola Joan Maragall de Vilanova del Camí.

El vicepresident segon del Consell Comarcal, Santi Broch, destaca que “l’ampliació del programa, ara a la Pobla de Claramunt, és una molt bona notícia per a donar a conèixer l’emprenedoria entre els més petits de la comarca. El programa ofereix tot de continguts sobre la cultura emprenedora i altres competències bàsiques que esperem que, si els fan despertar el cuc emprenedor, puguin aplicar quan siguin adults i així desenvolupar projectes empresarials al territori, a més del que aquest curs facin amb els seus companys i companyes de classe”.

En el marc del programa els alumnes, amb l’acompanyament dels seus tutors creen, gestionen i tanquen una cooperativa. Això comporta diverses tasques com la constitució, l’elecció del producte, la producció, la imatge corporativa, venda del producte en un mercat i donació d’una part dels beneficis a un projecte social elegit pels membres de la cooperativa. A cadascuna de les dues escoles de l’Anoia hi ha dues classes de 5è, de manera que cada centre crea dues cooperatives.

El programa vincula els centres educatius amb el territori i els sistemes productius, i reforça l’adquisició de capacitats clau per tal que serveixin a les persones al llarg de la seva vida, en el seu desenvolupament personal i professional. S’aposta pel cooperativisme com a filosofia empresarial, per ser un model de gestió democràtica i en el qual la responsabilitat social és un criteri rector de l’activitat econòmica.

Aquest programa és promogut per la Diputació de Barcelona, liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia i amb la col·laboració dels tècnics municipals de Promoció Econòmica i d’Educació dels ajuntaments d’Òdena, Calaf, Castellolí, Piera, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt, i s’ha pogut dur a terme gràcies a la participació i implicació de totes les escoles.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*