Inici Cinema Corrupció política en clau de musical al segon dia del Zoom

Corrupció política en clau de musical al segon dia del Zoom

COMPARTIR

[swf object]A partir del conte clàssic d»El Flautista d’Hamelín’, el director de cinema Ricard Reguant porta a la petita pantalla un musical sobre la corrupció política i les contradiccions humanes amb ‘El retaule del flautista’. El telefilm s’ha estrenat aquest dijous al vespre al Festival Europeu de Telefilms Zoom d’Igualada i és una de les vuit produccions que competeix a la Secció Oficial del certamen. Segons ha explicat Reguant, el film és «una adaptació per a la televisió de l’obra que va escriure Jordi Teixidor l’any 1973» i «la gràcia és que l’obra és més actual ara que abans perquè ara coneixem allò que realment passa dins del món de la burocràcia i de la política i aleshores ho ignoràvem». Una de les protagonistes de la cinta és l’actriu bruquetana Gisela Lladó.

Al matí, unes 300 persones van assistir a la projecció del telefilm «Olor de colònia», basat en el llibre de Silvia Alcàntara.

La programació del Zoom d’aquest divendres inclou l’estrena del darrer projecte del director de «Pa negre», Agustí Villaronga, la minisèrie «Cartas a Eva». Al vespre, el plat fort serà l’estrena del telefilm «Concepción Arenal. La visitadora de cárceles», amb l’actriu igualadina Diana Gómez en el repartiment.

El Premi Joan Poch de Mallerich reconeix el CineClub Ateneu

[Img #2592]Antoni Cuadras, un dels membres fundadors del CineClub Ateneu, rebrà aquest divendres el Premi Joan Poch de Mallerich en reconeixement a la tasca i trajectòria de l’entitat. El guardó té per objectiu fomentar l’actitud creativa, la recerca ideològica i la qualitat humana dels professionals d’Igualada o l’Anoia vinculats amb el sector audiovisual i l’atorga la Fundació Mallerich en memòria de Joan Poch, pioner del tèxtil amb la marca Mallerich que durant tota la seva vida va fer d’aquests valors un referent. El premi, de caràcter biennal, arriba enguany a la quarta edició i es lliura en el marc del 10è Festival Europeu de Cinema per a Televisió Zoom Igualada.

El jurat ha decidit premiar el CineClub Ateneu amb el Joan Poch de Mallerich per la coherència i valentia de la seva programació, sempre en la línia del cinema d’autor; la perseverança de l’entitat durant els seus 32 anys d’existència i la capacitat de fidelitzar el públic i fer viable el projecte. Les projeccions del CineClub Ateneu es duen a terme el segon i quart divendres de mes, a les 22:30 hores, al Teatre Municipal l’Ateneu i sempre apleguen un bon nombre d’espectadors.

Han integrat el jurat d’aquest any Josep M. Vives, Maria Poch, Jordi Còdol, Francina Cirera i el premiat de la darrera edició, Jordi Castelltort. A més, en la selecció dels candidats es compta amb un consell assessor que s’amplia any rere any ja que s’hi adhereixen els membres del jurat de cadascuna de les edicions, així com els premiats (a excepció de l’edició següent d’haver rebut el premi, en la qual formen part del jurat). Actualment conformen el consell assessor: Pere Prat, Antoni Zamora, Lloll Bertran, Eulogi Doménech, Ernestina Sabarich, Ramon Enrich, Jordi Comellas, Josep Aribau, Albert Rabassa, Antoni Dalmau, Pep Valls, Pere Carles, Josep M. Cunillés i Roser Rubí.

El Joan Poch de Mallerich es lliura aquest divendres a les 19:00, a la sala Ateneu Lab (antiga biblioteca) de l’Ateneu Igualadí. L’acte és obert a tothom i comptarà amb la presència dels  representants del CineClub, el jurat i la Fundació Mallerich. El guardó serà una obra original del pintor i escultor igualadí Gabriel Poch. Després dels parlaments se servirà un refrigeri entre els assistents.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*