Inici Societat El conseller d’Interior defensa que ‘s’està posant molta energia’ en la investigació...

El conseller d’Interior defensa que ‘s’està posant molta energia’ en la investigació de la violació d’una menor a Igualada

COMPARTIR
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, el passat 11 de novembre. Albert Segura / ACN

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha mantingut màxima confidencialitat sobre la violació d’una menor la passada nit de Castanyada a Igualada per no «anar en contra de la investigació». Tot i que encara no consta cap detenció, el conseller s’ha limitat a apuntar que «s’hi està posant molta energia». Alhora, ha apuntat que «el 83% de les agressions sexuals es resolen i se’n troben els responsables». El conseller també ha afegit que li consta que la víctima d’aquest cas concret «s’està recuperant a poc a poc anímicament» i que està «molt ben envoltada».

Amb la commemoració d’aquest dijous, 25-N, com a dia internacional contra la violència masclista, el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena també ha volgut remarcar els canvis que s’estan fent a la policia catalana per «escoltar els testimonis» de violències masclistes i «millorar el servei». En aquesta línia, conscient que hi ha casos de dones que se senten revictimitzades o desencoratjades quan volen presentar una denúncia a comissaria, el conseller ha subratllat els plans de millora que s’estan treballant als Mossos d’Esquadra. Principalment, ha mencionat la mesura en marxa de fer una formació generalitzada a tot el cos i la necessitat de combinar-la amb l’especialització de persones centrades a atendre les víctimes per facilitar el procés de denúncia.

«Hi ha d’haver rapidesa quan una dona es veu empoderada per denunciar», ha reblat el titular del Departament d’Interior. En aquest sentit, ha promès «més mitjans, més formació, més intel·ligència, més recursos i més acompanyament a les víctimes».

ACN

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*