Inici Destacats El conseller d’Educació Josep Bargalló visita Igualada i Montbui

El conseller d’Educació Josep Bargalló visita Igualada i Montbui

COMPARTIR

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, va visitar el passat 18 de gener Igualada i Santa Margarida de Montbui. A la capital de l’Anoia va visitar l’Institut Joan Mercader i l’Escola Pare Ramon Castelltort, on ha compartit dinar amb els directors dels centres públics de la ciutat i s’ha reunit també amb l’AMPA de l’escola.

L’equip directiu de l’Institut Joan Mercader va exposar els programes d’innovació que duu a terme l’institut, com el projecte «Avancem: ensenyament i aprenentatge integrat de les llengües», que pretén reforçar la competència plurilingüe dels alumnes i implementar un ensenyament competencial i transversal entre les diferents llengües. També es va valorar positivament que el Joan Mercader disposa del distintiu d’Escola Verda i participa en els programes TEI (tutoria entre iguals). Igualment, aquest curs ha estat seleccionat per participar al programa d’innovació educativa STEAM.cat, el qual pretén afavorir les competències científiques, tecnològiques i matemàtiques per tal de promoure la ciència, la tecnologia i les matemàtiques en la societat. Relacionat amb aquest projecte, el conseller va valorar la possibilitat que el centre pogués ser centre de referència.

El Batxillerat escènic va ser un altre dels temes de la reunió, comentant-ne aspectes del currículum i dels interessos de l’alumnat. El conseller es va interessar igualment pels Tallers d’Oratòria, que s’han implementant a l’institut al llarg dels últims anys a quart curs d’ESO i a Batxillerat i que estan donant uns resultats molt bons pel que fa a la competència oral de l’alumnat. Es va valorar positivament la participació de l’institut al projecte «Debat a bat», i es va contemplar la possibilitat de participar a la «Lliga de debat de secundària i de batxillerat», en què hi participen centres i universitats de tot Catalunya.

El conseller es reuneix amb Enric Conill i ERC per elaborar propostes d’educació

Bargalló i l’alcaldable d’ERC a Igualada, Enric Conill, es van reunir per tal d’abordar les problemàtiques i necessitats que té Igualada en matèria d’educació. Conill destaca la visita del conseller en tant que “hem adquirit diversos compromisos amb ell i ens hem emplaçat a una nova trobada d’aquí a unes setmanes reunint a tota la comunitat educativa de la ciutat per tal de treballar conjuntament els reptes que té Igualada en matèria d’educació”. Paral·lelament, els republicans van organitzar una trobada del Conseller amb diverses AMPES de la ciutat i també amb la sectorial d’educació d’Esquerra per treballar sobre les propostes electorals dels republicans en els propers comicis del mes de maig. La reunió, segons Conill, “va ser útil no només per tractar allò que necessitem sinó també per esbossar quin projecte educatiu de ciutat volem per Igualada”.

En aquesta línia, el regidor Enric Conill explica que “la sectorial d’ERC Igualada ja està treballant en elaborar propostes que donin resposta i solució als reptes que tenim i per tal d’elaborar un programa electoral que sigui útil per la ciutat, que respongui a un full de ruta clar per marcar cap on volem anar i quines han de ser les línies principals d’Igualada en l’educació”.

Entre d’altres assumptes es van tractar temes com la necessitat d’oferir més places públiques, la lluita contra segregació, la garantia de blindar la sisena hora, les beques menjador i la necessitat d’augmentar les inversions i el compromís en el manteniment i modernització dels centres escolars.

A la tarda, i per a cloure la seva agenda institucional a Igualada, el conseller ha estat rebut al Saló de Sessions de l’Ajuntament per l’alcalde, Marc Castells, i altres regidors del consistori, que han assistit a la seva signatura al Llibre d’Honor de la ciutat.

Visita a centres de primària i secundària de Montbui

Abans de visitar Igualada, el conseller d’Educació va visitar l’Institut Montbui i a continuació les dues escoles del Nucli Urbà, Antoni Gaudí, i Garcia Lorca. L’objectiu de la visita del conseller va ser conèixer de primera mà el dia a dia d’aquests centres educatius, les seves necessitats, i possibilitats de reforma i millora, en alguns casos. .Durant les diferents visites a centres el van acompañar la directora dels Serveis Territorials d’Educació Dolors Colell, la directora adjunta d’aquests Serveis Territorials Júlia Estaran, així com l’Alcalde Teo Romero i el regidor d’Educació i Esports Josep Palacios.

A l’Institut Montbui el conseller Bargalló va visitar diferents classes, va poder compartir impressions amb alguns alumnes, i va mantenir una trobada amb els representants del centre, durant la qual va poder conèixer les principals reivindicacions i necessitats del centre d’educació secundària de Montbui.

A continuació, Josep Bargalló es va desplaçar fins a l’escola Antoni Gaudí, on va ser rebut per la directora M. Carmen Roldán i per l’equip directiu. El conseller d’Educació va fer un recorregut per diferents classes del centre, en les quals els alumnes tenien preparades sorpreses i petits homenatges. També els més menuts van anar fent les seves reivindicacions aprofitant la visita del Conseller al centre. Una trobada amb la direcció del centre va finalitzar el recorregut per l’escola Antoni Gaudí.

I, per cloure la matinal, Josep Bargalló va poder conèixer l’espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora, ubicat de forma annexa a l’escola Garcia Lorca, tercer centre visitat pel conseller durant la seva visita. Allà va ser rebut per la directora Montse Oliva i per l’equip directiu de l’escola, que van explicar-li al conseller que enguany l’escola Garcia Lorca celebra el seu 50è aniversari. Josep Bargalló va poder veure els diferents equipaments del centre, les aules ubicades a Mont-Àgora, els mòduls prefabricats, i els dos edificis principals de l’escola. A les diferents classes visitades el Conseller va poder saludar els alumnes, que li van fer nombroses dedicatòries per a l’ocasió. Va finalitzar l’activitat amb una reunió amb l’equip directiu.

L’Alcalde montbuienc Teo Romero va valorar de forma positiva la visita del conseller d’Educació Josep Bargalló a Montbui “tenint en compte que durant aquests darrers anys no ha estat habitual veure a representants del govern català al nostre municipi”. Romero va recordar que “hem aprofitat per transmetre al conseller aquelles necessitats de millora que requereixen els centres educatius públics de Montbui. Nosaltres sempre hem defensat l’educació pública i de qualitat, i pensem que és positiu que continuem treballant per millorar aquests centres, i per recolzar els mestres i professors. La seva tasca és cabdal: són fonamentals en formació dels nostres ciutadans del futur. Una educació pública i de qualitat és bàsica si volem garantir la igualtat d’oportunitats a la nostra societat”.

FER UN COMENTARI

*