Inici Societat El concurs d’idees pel barri del Rec rep 48 candidatures

El concurs d’idees pel barri del Rec rep 48 candidatures

COMPARTIR

Un total de 48 equips d’arquitectes i urbanistes d’arreu del món s’han presentat a la Consulta de Projectes pel barri del Rec d’Igualada en les tres categories del concurs: Edificació i mixticitat d’usos, Espai públic i paisatge urbà i Urbanisme i connectivitat. Tot i que encara no es pot saber amb exactitud la procedència dels equips perquè no s’obriran els sobres fins el dia 25 de novembre, per la procedència dels projectes es constata que la majoria dels equips són professionals en actiu a Catalunya, però que també hi han participat equips provinents d’arreu de l’Estat i fins i tot de països més llunyans com Bèlgica. Alguns equips s’han presentat a més d’una categoria.

Un cop oberts els sobres, la Mesa de Contractació, la Comissió Tècnica i un jurat format per experts i agents socials igualadins seleccionaran cinc equips per cada una de les tres categories, tenint en compte criteris com l’experiència del director o la multidisciplinarietat de l’equip. Aquests quinze seleccionats rebran una remuneració de quatre mil euros i tindran tres mesos per presentar un projecte de millora del barri del Rec d’Igualada. Un cop presentats els projectes, se seleccionarà un guanyador per a cada una de les tres categories. Segons el govern municipal, aquestes propostes haurien de servir de base per plantejar l’elaboració d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la ciutat d’Igualada.

Es tanca la primera fase de participació ciutadana

Debat ciutadà barri del RecDijous es va celebrar la darrera de les tres sessions temàtiques destinada a l’urbanisme i la connectivitat, i va comptar amb una introducció de l’alcalde d’Igualada Marc Castells i una conferència inicial a càrrec  de Carles Llop, arquitecte, professor de l’ETSAB i director del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC. Aquest va ser el més participat dels tres debats, superant la quarantena d’assistents.

Les conclusions dels tres debats ciutadans es faran arribar als equips participants perquè tinguin present l’opinió dels igualadins a l’hora d’elaborar els seus projectes.

FER UN COMENTARI

*