Inici Destacats El concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 premia Javier Guijarro, nonibarea, I...

El concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 premia Javier Guijarro, nonibarea, I AM BOLD i AtFirstSight Studio

COMPARTIR

Javier Guijarro, nonibarea, I AM BOLD i AtFirstSight Studio són les marques guanyadores del concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 que busca promoure el talent creatiu en un marc de sostenibilitat. Aquest certamen és una col·laboració entre 080 Barcelona Fashion -la plataforma de moda que organitza el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- i el festival Rec.0 amb l’objectiu de donar suport i visibilitat al talent emergent.

Javier Guijarro és una marca fundada el 2022 enfocada a la indústria del luxe. Arran del llançament de la seva primera col·lecció, anomenada «Coupé Serie 01», ha col·laborat en diferents projectes amb artistes com Bad Gyal, Quevedo, Rauw Alejandro, Shakira i Karol G, entre d’altres. La marca combina els teixits clàssics com la pana, el denim, la llana i el cotó, amb dissenys avantguardistes i atrevits.

Fundada a la Garrotxa, nonibarea elabora artesanalment en un taller d’Olot. La marca aposta per la creació de peces de dona amb un patronatge atemporal elaborat amb teixits locals. La marca ha produït sis col·leccions, totes elles de forma respectuosa amb l’entorn social, econòmic i territorial del país.

I AM BOLD és la marca per a dones amb cossos reals creada per la dissenyadora igualadina Rosa Vilaseca. Les seves col·leccions, formades amb peces simples, atemporals i elaborades amb teixits naturals de primera qualitat, volen oferir una alternativa atractiva per a les dones que surten de les talles normatives.

Fundada a Barcelona el 2021 i profundament inspirada en el romanç i la bellesa, AtFirstSight Studio és la marca de la dissenyadora Judit Oms. Totes les peces de les seves dues col·leccions han estat creades de forma ètica i sostenible, i compleixen amb els criteris de sostenibilitat i circularitat.

Les quatre marques guanyadores, que s’han donat a conèixer en un acte al Centre d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, tindran un punt de comercialització i promoció a l’Espai 080 Barcelona Fashion del proper REC.0, que se celebrarà a Igualada del 10 al 13 de maig. A la Sala Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada s’hi concentraran vint-i-cinc marques que fan producció de proximitat, treballen amb materials respectuosos amb el medi ambient, i desenvolupen una activitat responsable amb l’entorn social, econòmic i territorial.

El jurat del concurs ha valorat criteris com la cura del medi ambient i la circularitat, la producció local, la responsabilitat amb l’entorn social, econòmic i territorial, la perspectiva de gènere, la diversitat de talles i el potencial de comercialització dels seus productes. L’equip que ha valorat les diferents candidatures l’han format Maria Almenar Molina, periodista especialitzada en moda; Josep Abril Janer, dissenyador de moda i professor d’ESDI; Pepe Barguñó Jané, cofundador de la marca Thinking Mu; Marta Coca Ortiga, directora del 080 Barcelona Fashion; i Marina Iglesias Valls, cofundadora de Recstores.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*