Inici Societat Concentració a Montbui per reclamar els serveis que tenia el CAP abans...

Concentració a Montbui per reclamar els serveis que tenia el CAP abans de la pandèmia

COMPARTIR

El passat 30 de novembre a la tarda prop de 400 persones es van manifestar als exteriors del Centre d’Atenció Primària (CAP) montbuienc per reivindicar la recuperació dels serveis d’atenció primària existents al municipi abans de la pandèmia de covid-19.
L’acte va ser convocat per la Plataforma “Montbui Per una Sanitat Digna”, va rebre el recolzament de tots els grups polítics amb representació municipal, i molts dels regidors i regidores del consistori van ser-hi presents, entre ells l’alcalde montbuienc Jesús Miguel Juárez.

La manifestació va incloure el lliurament d’una carta a les autoritats de salut on es torna a reivindicar un cop més la necessitat de defensar el restabliment dels serveis de salut existents al municipi abans de la pandèmia de covid-19.

Els participants van llegir públicament el contingut de la carta, adreçada al Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, a la directora d’Atenció Primària Anoia, Carme Riera, a la directora del Servei Català de Salut sector Anoia, Rosa Planesas i també a la directora del CAP Montbui, Beatriz Pérez. Un cop llegida, membres de la Plataforma la van entrar per registre al mateix CAP.

A la carta els membres de la Plataforma reivindiquen «que cal destinar més recursos en salut pública a un municipi amb ràtios sòcioeconòmiques de major necessitat com és Montbui». També exigeixen a les autoritats sanitàries «el retorn del servei de Pediatria al CAP Montbui. És incomprensible haver de seguir anant a Vilanova i tampoc entenem de cap manera que vulguin recentralitzar aquests serveis a Igualada. Volem que el servei de pediatria estigui al nostre ambulatori, com l’havíem tingut». A l’escrit també es reivindica «l’obertura del CAP Montbui els caps de setmana i també els festius, amb l’equip mèdic que sigui necessari, i que torni a haver-hi serveis de ginecologia i traumatologia».

D’igual manera des de la Plataforma van recordar que «vam lliurar 2.000 signatures al Parlament de Catalunya reclamant el retorn dels serveis, i continuarem lluitant i fent les reivindicacions necessàries fins que aconseguim recuperar els serveis reclamats».
Durant la concentració es van cantar diversos lemes per tal que la Generalitat de Catalunya doti amb més recursos econòmics i humans a l’atenció primària, com a servei essencial de salut pública de proximitat. I es van cridar lemes en contra de les polítiques de privatització dels serveis de salut a partir de la pandèmia.

FER UN COMENTARI

*