Inici Destacats Concentració a Igualada contra l’entrada de VOX al Parlament

Concentració a Igualada contra l’entrada de VOX al Parlament

COMPARTIR

L’entrada de VOX al Parlament de Catalunya ha provocat concentracions de protesta a moltes ciutats catalanes convocades per UCFR (Unitat contra el Feixisme i el Racisme).

La Plaça de l’Ajuntament ha acollit una concentració de protesta aquest dilluns a les 7 de la tarda. A l’ambient sonava Bella Ciao, emblemàtica cançó dels partisans d’Itàlia en el seu enfrontament al feixisme en el decurs de la II Guerra Mundial, i que per a UCFR recupera vigència amb l’entrada de la ultradreta a la cambra catalana.

Segons el manifest que s’ha llegit, l’entrada de VOX al Parlament de Catalunya «és una terrible notícia per a la democràcia, la convivència i els drets humans. Perjudica la gran majoria de la població de Catalunya… incloent, de fet, la major part de les persones a les que han enganyat per votar-los; i també el més d’1 milió de persones que, vergonyosament, no tenen dret a vot.
No esperarem en silenci per veure com les agressions feixistes —que ja han acompanyat la seva “campanya electoral”— augmenten encara més. No ens quedarem amb els braços creuats mentre el seu discurs d’odi contagia la societat, com passa quan l’extrema dreta obté representació institucional».

El manifest reivindica que «no ens resignem davant l’arribada al Parlament d’un partit que alberga feixistes i neonazis, un partit que enyora la dictadura franquista, un partit que representa els militars que volen afusellar 26 milions d’espanyols. Sabem -per les experiències històriques- que la lluita contra l’extrema dreta és llarga i dura, però encara més dura seria la seva victòria».

El manifest llegit a la plaça igualadina conclou que «també sabem que se’ls pot aturar» i ha citat com Trump, neonazis grecs i Plataforma per Catalunya han acabat marxant de l’escena.

Finalment, UCFR considera que «la gran majoria de la població de Catalunya rebutja VOX, i plantarà cara davant qualsevol intent d’imposar les seves polítiques d’odi», demana «fermesa» a les altres forces polítiques i exigeixen «que no cedeixin ni un mil·límetre a les propostes ultres». El col·lectiu també s’ofereix a impulsar una lluita unitària contra VOX amb altres territoris de l’Estat on el partit té presència.

Tot seguit una ovació tancada recolzava les paraules proclamades per, tot seguit, sonar la també emblemàtica cançó de “Ay Carmela”, himne -en aquest cas- de l’exèrcit republicà del Front Popular en el decurs de la nostra guerra civil. La concentració ha acabat amb nous aplaudiments i al crit de “No Passaran”.

8 COMENTARIS

 1. Pues es lo que han votado algun@s habra que respetarlo
  Es lo que tiene la democracia.
  Lo mismo que muchos tubimos que ver y aguantar el teatro que se monto el 1-O.

  • Els quatre del ramat que els seus pastors des de els poltrones on estan repetellats i ben alimentats amb prebendes i salaris d’escàndol, els fan sortir al carrer per justificar els seus discursos on la mentida i l’engany curiosament els reporten vots. I aquests volen donar lliçons de democràcia, aquests que són els que tenen com a ídols als que se salten les lleis i inciten al desordre. L’expressió més autentica va ser la d’aquell sàtrapa que animava a «apreteu, apreteu» i l’endemà cremava Bcn, i els ciutadans havien d’aguantar la púrria avalada pel que s’autonomenava «demòcrata». Alguns se’ls fa la boca aigua somiant amb un territori autoritari a l’estil Corea del Nord on també demonitzen i condemnen al que pensa diferent. Patètics

 2. Se les llena la boca a estos supuestos democratas, ellos si pueden secuestrar aeropuertos, cortar carreteras, romper vias ferroviarias, etc, etc, pero respetar lo que se ha ganado en las urnas eso no.
  No se quien es mas fascista, da que pensar.

 3. Me parece muy fuerte, estamos en democracia y por suerte muchos hemos votado VOX que es igual de respetable los que votan otros partidos. Respeto y democracia

 4. I aquests es diuen demòcrates? i no accepten el resultat de unes votacions? Dons que es facin unes votacions per ells sols ,,, visca la Catalunya democràtica que vol triar al seu gust qui surt de les urnes.

 5. ‘Respectar el votat’ … que els Catalans de bé estem arto de tantes mentides i guerres entre nosaltres, estem farts de tantes tontearías dels terroristes independentistes Catalunya sempre a estat Espanya i sempre ho serà

FER UN COMENTARI

*