Inici Societat La Conca d’Òdena avança contra l’assetjament sexual en espais públics d’oci

La Conca d’Òdena avança contra l’assetjament sexual en espais públics d’oci

COMPARTIR

En el marc de l’elaboració Protocol davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, regidors i regidores dels cinc municipis de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) van participar la passada setmana en una comissió per a avançar en el que serà el document i projecte que treballa per espais de festa segurs i lliures d’agressions sexistes al territori.

La sessió va tenir una part més teòrica, en què es van contextualitzat les violències sexuals i on es van preguntar i debatre qüestions com: quines desigualtats de gènere detecten al seu municipi? Com operen en formes de violències de gènere més específiques? Què son les violències sexuals? Succeeixen a les festes populars i en els locals d’oci del territori? A quins espais? Com es poden entendre les violències sexuals en l’oci i relacionades amb el consum d’alcohol i altres substancies? Com es poden prevenir i detectar? Què es pot fer quan succeeixen?.

La sessió també va posar de manifest el compromís dels ajuntaments per a implementar aquest protocol a les pròpies festes i unificar esforços per tal de fer front a una problemàtica que cal treballar des de l’arrel, des de la pedagogia la coeducació i amb els agents organitzadors de les festes del territori, tant a nivell públic com privat i amb tota la ciutadania.

FER UN COMENTARI

*