Inici Destacats El Comú d’Igualada es proposa una ‘candidatura àmplia’ per a les eleccions...

El Comú d’Igualada es proposa una ‘candidatura àmplia’ per a les eleccions municipals

COMPARTIR

Dins del procés d’implantació territorial de Catalunya en Comú s’ha constituït l’agrupació igualadina del partit. Es declara una assemblea «horitzontal, participativa, oberta i eficient, amb voluntat de connectar en xarxa i treballar per posar les persones al centre del sistema, tot transformant les estructures econòmiques, polítiques i socials de l’actual sistema neoliberal», segons han exposat a través d’un comunicat.

Provinents de diferents experiències polítiques i socials, l’agrupació d’esquerres cerca sumar aquestes sensibilitats i construir nous consensos per a la ciutat d’Igualada, oferint una alternativa progressista amb una nova manera de fer política, la política del comú.

Un cop constituïda, l’assemblea es planteja com primera passa a fer l’organització de les persones inscrites en espais de treball sectorials, tals com “Acció social”, “Economia i treball”, “Educació”, “Feminismes i LGTBI”, “Salut”, “Territori, polítiques urbanes i habitatge”, “Medi ambient i sostenibilitat”, etc. En el decurs de la reunió s’ha realitzat una primera pluja d’idees de propostes polítiques al voltant d’aquests eixos per a impulsar des del comú local.

Les pròximes eleccions municipals, previstes pel 26 de maig de 2019, són un altre dels objectius a curt termini. El Comú d’Igualada té la intenció de crear una candidatura àmplia de ciutadania compromesa, continuant el tarannà confluent amb el que va néixer Catalunya en Comú i establint les bases d’una transició cap a una economia i ecologia basades en el bé comú. La candidatura d’esquerres agafarà el relleu de Decidim Igualada, fórmula amb la que aquest espai polític va participar a les darreres eleccions municipals, en les que va aconseguir un regidor, Dario Castañé.

Des del nou espai fan una crida a la ciutadania a portar-hi les seves pròpies propostes i es comprometen a situar-se a primera línia de carrer per a escoltar-les, seguint l’esperit d’un dels principis del decàleg municipalista de l’organització, preguntar a la ciutadania.

 

FER UN COMENTARI

*