Inici Societat El comitè de l’Ajuntament de Piera denuncia endarreriments en el pagament de...

El comitè de l’Ajuntament de Piera denuncia endarreriments en el pagament de nòmines i situacions de ‘maltractament laboral’

COMPARTIR

El comitè d’empresa de l’Ajuntament de Piera ha fet públic un comunicat on denuncien retards en el cobrament de les nòmines, deficiències en la gestió dels recursos humans i fins i tot situacions de “maltractament laboral”.

Pel que les nòmines, el comitè assegura que hi ha un “retard sistemàtic en el pagament de les nòmines” i alerten de les pressions que això suposa “en l’economia d’alguns dels treballadors en situacions econòmiques desfavorables”.

Segons el relat del comitè, el cobrament de la nòmina s’ha endarrerit en alguns casos fins el dia 1 o 2 del mes següent. El setembre del 2022 el comitè es va reunir amb els representants de l’Ajuntament, però lamenten que el compromís per pagar les nòmines a temps “només ha durat 3 mesos”

Els representants dels treballadors denuncien que el departament de recursos humans estava format per dos tècnics i actualment “només hi ha una auxiliar administrativa i una administrativa a mitja jornada”, el que provoca que es vegin sotmeses “a una sobrecàrrega de feina per part de superiors de la corporació que sovint no els pertoca i a una pressió psicològica insostenible”.

Els treballadors de l’Ajuntament de Piera afegeixen que “no s’estan cobrint les baixes voluntàries ni tampoc les mèdiques” i que, en conseqüència, “la càrrega va a parar sobre els mateixos treballadors i treballadores, que són els qui cobrim les vacants i molt sovint sense el coneixement ni les eines específiques que requereixen aquests llocs de treball”.

Finalment, el comitè també assegura que “ja fa temps que es pateixen situacions de maltractament laboral sobre el personal administratiu” i adverteix que “tenim la intenció de posar en mans dels advocats dels sindicats les repetides actuacions discrecionals, per si són constitutives d’un presumpte delicte d’assetjament laboral”. El comitè també considera necessari que l’Ajuntament de Piera es doti d’un protocol d’assetjament laboral “el més aviat possible”.

Des del govern municipal han declinat donar el seu punt de vista sobre aquesta denúncia del comitè d’empresa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*