Inici Destacats El comitè del Consell Comarcal reclama al govern que resolgui els dèficits...

El comitè del Consell Comarcal reclama al govern que resolgui els dèficits ‘de la seva irresponsabilitat i inacció’

COMPARTIR

Després d’estar a punt de no poder pagar nòmines ni proveïdors per la falta de secretari i interventor, el Consell Comarcal de l’Anoia va resoldre el pagament a través d’un decret de presidència i va incorporar un secretari per començar a normalitzar el seu funcionament.

L’Assemblea Permanent de Treballadors i Treballadores del Consell Comarcal de l’Anoia alerta que l’ens continua sense interventor i assenyala altres problemes de funcionament intern. Per exemple, denuncien que “no s’estan cobrint les baixes voluntàries i som els propis treballadors/es qui estem cobrint les vacants. Tampoc es poden cobrir les baixes mèdiques i ens estan sobrecarregant”. El comitè assegura que cinc municipis de l’Anoia “es queden sense tècnic/a de joventut pel proper 2023 i municipis que volen contractar més personal no poden perquè no es poden ampliar convenis”.

Els treballadors afegeixen que “no es pot garantir l’atenció social i tampoc l’orientació laboral a tots els Ajuntaments amb normalitat perquè no es poden cobrir les vacants i som les treballadores qui fem aquest sobreesforç, repercutint en el conjunt dels equips i en la ciutadania. Els joves que migren sols no poden ser acompanyats perquè els companys del projecte finalitzen el contracte i no es pot prorrogar. Les persones que han sol·licitat una beca de transport adaptat no la poden rebre”.

L’assemblea també assegura que el SOC atorgarà una subvenció al Consell Comarcal per contractar, abans de 31 de desembre, plans d’ocupació “i si la situació continua igual no podran realitzar contractacions i aquestes persones continuaran a l’atur”.

El comitè afegeix que “des de setembre no s’està pagant a empreses i entitats proveïdores de les beques menjador, el transport escolar, el servei d’ajuda a domicili, entitats del tercer sector que presten serveis tan importants com la llar d’acollida per a dones víctimes de violència masclista, serveis socials, recollida de residus, serveis de joventut, proveïdors en general i som el personal del Consell qui hem de donar la cara sense que ningú ens hagi donat indicacions clares. Tampoc podem cobrir despeses d’urgència social ni atorgar als seus Ajuntaments subvencions pendents. Fins quan podran sostenir aquestes empreses I entitats la prestació del servei sense poder cobrar?”

A través d’un comunicat, l’assemblea de treballadors reclama a la direcció política del Consell Comarcal responsabilitat: “Haurien d’estar dia i nit cercant solucions perquè tot això es pugui resoldre i, com a mínim, explicar a les Administracions, ciutadania i empreses proveïdores quina és la situació. També als seus Ajuntaments”.

Els treballadors volen “indicacions clares, unificades i per escrit sobre com hem d’actuar davant la impossibilitat de justificar a termini, acceptar subvencions, realitzar modificacions de crèdit , dur a terme projectes que atenien companys/es que ja no hi son o que no s’han substituït, impagament a proveïdors i a empreses” i alerten el govern comarcal de Junts per Catalunya/PDeCAT i PSC que “les conseqüències de la seva irresponsabilitat i la seva inacció ens afecten a tots i totes”.

El treballadors aniran al ple ordinari del Consell Comarcal que es celebrarà aquest dimarts 29 de novembre a les 18:30 al Campus Motor i animen la ciutadania a fer-los costat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*