Inici Cartes dels lectors Comissaria dels Mossos a l’Anoia Sud: la lluita continua

Comissaria dels Mossos a l’Anoia Sud: la lluita continua

COMPARTIR

La visita llampec del conseller d’Interior Joan Ignasi Elena a l’Ajuntament de Hostalets de Pierola governat pel seu partit, a un acte del grup municipal d’ERC a Piera i a una reunió amb el grup d’ERC a Masquefa, només pot ser catalogada com un acte electoralista intentant silenciar les veus del territori que no es conforma amb paraules buides i demana que es faci realitat la comissaria dels Mossos d’Esquadra per l’Anoia Sud.

 Quan des del PSC vam presentar una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya el dia 9 de març i es va aprovar en data 1 de juny, la resposta del conseller Elena, el dia 6 d’octubre, va ser: “Davant la legítima petició d’un increment d’efectius i dotacions policials en un territori, els Mossos d’Esquadra sempre posa a disposició la trobada amb les administracions locals, per conèixer la particularitat de cada municipi i les problemàtiques concretes inherents.”

Amb aquestes paraules, els grups del PSC a Piera, Masquefa i Hostalets enviem una carta sol·licitant una entrevista per poder parlar-ne i vam presentar una moció als ajuntaments per donar força a la petició. La resposta del conseller hem vist que ha sigut fer tres visites de partit sense acceptar la invitació a una reunió institucional que li vam fer des de l’Ajuntament de Piera per a poder-ne parlar de govern a govern. Potser no tenia molta seguretat en el que havia de dir. I és que la seguretat, com venint dient, és bàsica per una correcta cohesió social.

A l’escrit del 6 d’octubre se’ns nega la possibilitat esmentant que no fa falta a la nostra comarca: “Les dades delinqüencials de la zona no són alarmants en comparació amb altres indrets del territori. De fet, són inferiors a la mitjana catalana. Amb el funcionament actual, es considera que des de la comissaria d’Igualada es dona un servei policial adequat de prevenció, reacció, proximitat i atenció al ciutadà”. Sense que ens indiqui amb dades la fonamentació de les seves paraules, quan les nostres dades, en el cas de Piera és que estem per sobre de la mitjana catalana en dades delinqüencials.

 A continuació, el conseller afegeix: “El Departament d’Interior ha anunciat la creació de deu noves comissaries de proximitat del cos de Mossos d’Esquadra, amb la premissa base que estiguin ubicades en barris amb més alt volum de convivència. Aquestes comissaries seran una realitat al llarg dels dos propers anys.” Nosaltres exigim que una d’aquestes 10 comissaries estigui ubicada a l’Anoia Sud, als terrenys que ja hi ha previstos a Piera. Un territori que ha crescut exponencialment en els darrers 20 anys i que només se’ns té en compte per ubicar allò que Catalunya necessita i ningú més vol. Aquesta solidaritat amb el país ha de tenir contrapartides i una d’elles ha de ser la comissaria.

 No podem entendre com amb el problema greu que tenim de seguretat a l’Anoia Sud, el conseller d’Interior es dediqui a fer actes de partit explicant una cosa a uns i una altra a uns altres, si mirem les xarxes socials d’ERC a Els Hostalets, Piera i Masquefa, i no pugui trobar mitja hora per reunir-se amb el govern de Piera per escoltar les demandes d’un govern que representa el segon municipi de l’Anoia. Volem la comissaria a l’Anoia Sud. La volem perquè la necessitem. La seguretat és una prioritat per nosaltres i continuarem lluitant-la fins a aconseguir-la, malgrat el poc respecte del conseller Elena, ja que pel que sembla que només ve a l’Anoia Sud és per fer actes de partit i no de govern.

Carme González, Dani Gutiérrez i Dani Vendrell, candidats a l’alcaldia pel PSC als ajuntaments de Piera, Masquefa i els Hostalets de Pierola, respectivament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*