Inici Destacats Comencen els sondejos als jaciments arqueològics de Sant Martí Sesgueioles

Comencen els sondejos als jaciments arqueològics de Sant Martí Sesgueioles

COMPARTIR

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles ha iniciat uns sondejos als jaciments de Necòpolis Medieval i Pla de la Tomassa, dins el projecte de recuperació històrica del municipi. Les actuacions van a càrrec de l’empresa Antequem.

Els plantejaments inicials dels sondejos van ser poder trobar el que semblava una petita torre medieval al jaciment del Pla de la Tomassa i poder excavar una tomba intacta del jaciment de la Necròpolis Medieval, descoberta gràcies al despreniment d’una part del cingle en el qual s’ubicava.

En el cas del sondeig del Pla de la Tomassa, s’ha pogut identificar el que es pensava que era la torre, més gran del que es creia, amb més d’un metre de paret conservada; a part, també s’hi han trobat altres estructures que fan pensar en una petita torre circular i una mica de mur segurament per controlar els passos d’est a oest.

Pel que fa al jaciment de Necròpolis Medieval ja s’ha començat el desbrossament i neteja de la zona per poder preservar millor les tombes. El que es pretén és poder datar les mateixes a través del sistema per Carboni 14, en cas que es localitzin restes a la tomba intacta que s’ha trobat despresa del cingle.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*