Inici Societat Comencen els divendres de pregària al Sant Crist d’Igualada

Comencen els divendres de pregària al Sant Crist d’Igualada

COMPARTIR

Aquest divendres, dia 16, amb l’arribada aquesta setmana del temps quaresmal, tornen els divendres de pregària al Sant Crist d’Igualada, els «miserere». El primer miserere tindrà lloc a la basílica de Santa Maria, a 2/4 de 8 de la tarda, i serà presidit per mossèn Xavier Bisbal i Talló, prior eclesiàstic i rector moderador «in solidum» de les parròquies de Santa Maria i la Sagrada Família.

A l’inici de la cerimònia la Imatge serà encensada i traslladada, precedida per la seva bandera, des de la seva capella fins al manifestador de l’altar major de la basílica, on romandrà per a la veneració dels fidels fins després de la festa de la Pasqua igualadina.

L’horari d’obertura del temple és de dilluns a divendres, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 d’1 del migdia, i a la tarda, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8. Els dissabtes, de 2/4 de 9 del matí a 12 del migdia, i de 6 a 8 de la tarda. I els diumenges, de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de 7 a 9 del vespre.

Arribat el Sant Crist a l’altar major, es cantarà el salm 50 (Miserere) i l'»Adoració de les Cinc Llagues de Jesús Crucificat», amb lletra de Mn. Josep Forn i Talló i música de Lluís Millet.

La funció del Miserere se celebra els divendres de quaresma des de fa segles a Santa Maria, com una pràctica quaresmal pròpia dels igualadins. Ja trobem documentació dels anys 1592-93, poc després del prodigi del Sant Crist, que ja se celebrava el Miserere, recordant com quan la imatge es va traslladar del Roser a Santa Maria, el 20 d’abril de 1590, el poble i la clerecia van cantar aquest salm penitencial de la Bíblia.

La resta de Divendres de Pregària tindran lloc a la basílica de Santa Maria, sempre a 2/4 de 8 del vespre, i serean presidits pel P. Pere Cardona, Mn. Xavier Machacón, Mn. Marc Bosch i Mn. Eduard Flores, acabant a l’Escola Pia amb la festa de la Mare de Déu de la Pietat. A més, com ja es va fer l’any passat, durant la Quaresma, una reproducció de la Imatge del Sant Crist visitarà diverses residencies d’avis -com la Llar del Sant Crist i la residencia Pare Vilaseca- i el monestir de carmelites.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*