Inici Societat Comencen els actes amb motiu de la Diada a Igualada

Comencen els actes amb motiu de la Diada a Igualada

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha preparat diversos actes per commemorar l’Onze de Setembre. Avui, a les 19:30 hores de la tarda al Teatre Municipal de l’Ateneu, hi ha la conferència “El cavaller Floïd, l’apassionant història de Joan Baptista Cendrós, l’empresari i mecenes independentista”. Anirà a càrrec de l’escriptor Genís Sinca, autor del llibre que porta el mateix títol i s’homenatjarà també la seva figura amb la presència de la seva filla, Laura Cendrós.

Va ser l’empresari creador del popular Floïd, el pioner dels after-shave, però sobretot va ser un dels mecenes i activistes culturals més importants, de fet, va ser un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural. La seva defensa de la cultura catalana, va permetre la represa i el finançament directe sota el franquisme d’institucions com l’Institut d’Estudis Catalans, la recuperació d’Edicions Proa el 1964 o de l’Editorial Aymà.

En acabar la conferència i l’homenatge, a les 20:30h, tindrà lloc la desfilada dels Miquelets de Catalunya que, sortint de l’Ateneu, guiaran autoritats i assistents fins la Plaça de l’Ajuntament. Un cop a la Plaça de l’Ajuntament, a les 21h, s’hissarà la Bandera de Catalunya, es llegirà el discurs institucional i el Cor Exaudio interpretarà Els Segadors.

A més, el diumenge, 10 de setembre a les 22:30h, el Casal Popular d’Igualada El Foment, ha convocat també a la Plaça de l’Ajuntament la tradicional Marxa de Torxes, que es poden comprar al preu de 2 euros. Per cloure la Diada, el dissabte, 16 de setembre a les 18h i al Passeig Verdaguer, la Cobla La Principal de Cassà protagonitzarà la Ballada de Sardanes, en un acte organitzat per l’Agrupació Sardanista d’Igualada amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*