Inici Societat Comença la redacció de l’ordenança del paisatge urbà de Sant Martí Sesgueioles

Comença la redacció de l’ordenança del paisatge urbà de Sant Martí Sesgueioles

COMPARTIR

S’han iniciat els treballs de redacció de l’ordenança del paisatge urbà de Sant Martí Sesgueioles, a càrrec de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de Diputació de Barcelona, després de l’acceptació del recurs que l’Ajuntament va fer a l’ens.

Actualment Sant Martí Sesgueioles ja disposa d’un POUM en vigor (Pla d’ordenació urbanística municipal publicat al DOGC el 28 d’octubre de 2014), però aquest és poc clar en aspectes relacionats amb la regulació del paisatge urbà.

Aquesta actualització alhora s’emmarca dins una proposta estratègica de regeneració urbana fonamentada en la participació ciutadana del veïnat, per tal d’assolir una millora del paisatge urbà i contribuir a la implicació de tot el municipi.

Tres fases, amb participació ciutadana

El projecte es desenvoluparà en dues fases: l’anàlisi i diagnosi, amb un gran pes de participació ciutadana, i la pròpia redacció de l’ordenança i guia de tramitació.

Durant la primera fase es realitzarà un estudi de les façanes, tanques i mitgeres de les edificacions en sòl urbà, elements característics de la tipologia del municipi i elements distorsionadors. L’estudi inclourà els elements d’instal·lacions en l’evolvent de l’edifici i que tenen impacte visual des de l’espai públic, així com una anàlisi organolèptica dels aspectes relacionats amb el cromatisme de les façanes i elements.

En finalitzar la fase de diagnosi interna, es pretén activar el procés participatiu a través de diferents accions, per tal de poder considerar les valoracions, sensibilitats i inquietuds de la ciutadania del municipi de forma prèvia a la redacció de l’ordenança.

Pel que fa a la segona fase, es desenvoluparan els continguts de l’ordenança de paisatge urbà del municipi, que regula les façanes, mitgeres i tanques, i inclourà un annex amb la carta de colors i els criteris tècnics d’intervenció. Amb la ordenança s’hi acompanyarà una guia de tramitació de l’ordenança amb els modularis pels acords d’aprovació.

FER UN COMENTARI

*