Inici Societat Comença una nova excavació a la Cinglera del Capelló

Comença una nova excavació a la Cinglera del Capelló

COMPARTIR

Des d’aquesta setmana i fins el 29 de setembre es farà una nova campanya d’excavació a la Cinglera del Capelló. Concretament els treballs es concentraran a l’Abric de la Consagració on ja s’hi ha excavat anteriorment.

Aquesta recerca s’emmarca també dins del projecte «Territoris prehistòrics de la conca del riu Anoia”, aprovat per la Direcció General del Patrimoni Cultural i el porta a terme l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Capellades.

En anys anteriors ja s’havia intervingut en aquest jaciment per tal de fer-hi un sondeig arqueològic i localitzar possibles nivells d’ocupació humana. El resultat d’aquest sondeig va ser la troballa de nivells arqueològics amb ocupacions que han estat datades i se situen entre els 15.000 i els 42.000 anys abans d’ara. Els treballs actuals continuen ampliant l’àrea d’excavació del jaciment per tal de disposar d’una bona superfície de treball de recerca als nivells arqueològics.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*