Inici Societat Comença la campanya de vacunació contra grip i Covid a les residències...

Comença la campanya de vacunació contra grip i Covid a les residències de l’Anoia

COMPARTIR

El Departament de Salut ha iniciat a les residències la vacunació de la segona dosi de record contra la COVID-19 i la campanya de vacunació contra la grip d’aquesta tardor. La campanya va dirigida a les persones que viuen i treballen en residències començant per les de persones grans i als majors de 80 anys i després s’obrirà als majors de 60 anys i a la resta de la població amb criteris de risc de complicacions de la COVID-19. En total son 40.000 a la comarca de l’Anoia. Els equips d’atenció primària han començat a desplaçar-se a residències i a domicilis de persones amb vulnerabilitat per administrar les dues vacunes.

A qui es dirigeix la campanya

La segona dosis de record de la vacuna de la COVID-19, adaptada per fer front a les variants actuals d’Òmicron, es posarà a les persones de més de 60 anys, als personal dels centres sanitaris i sociosanitaris i als menors de 60 amb malalties cròniques.

Pel que fa a la vacuna de la grip, que aquest any comença abans per poder fer-se simultàniament a la vacunació de la COVID-19, està focalitzada a les persones de més de 60 anys, professionals de la salut i sociosanitaris, persones embarassades i persones que pateixen una malaltia crònica. Les persones grans reben una vacuna d’alta carrega que mostra protecció durant tot l’hivern.

La campanya es farà de manera progressiva des d’ara i fins a finals de novembre. En Començarem amb vacunació a residències i majors de 80 anys. També vacunarem amb aquesta dosi de reforç professionals sanitaris i sociosanitaris. I de manera progressiva fins aproximadament finals de novembre administrarem el vaccí a persones de 60 a 79 anys i grups de risc.

Com vacunar-se

De moment a les persones institucionalitzades, equips d’atenció primària es desplacen als centres per vacunar als residents i professionals. A les persones de 80 anys o més que es vulguin vacunar, tant de la grip com de la segona dosi de record de la COVID-19, poden demanar hora al seu centre de salut habitual. També hi ha equips que estan trucant proactivament a aquestes persones per planificar la seva vacunació.

Per als majors de 60 anys i per a la resta de població les cites per vacunar-se estaran disponibles a partir del 10 d’octubre i es podran vacunar a partir del 17 d’octubre. En aquestes franges més autònomes poden demanar dia i hora per la vacunació, tant de grip com de COVID-19, a través de La Meva Salut, o al centre d’atenció primària (CAP) habitual. La vacunació es farà als centres d’atenció primària o en espais habituals on vacunem durant la campanya de la grip. No preveiem l’obertura de Punts de Vacunació Poblacionals.

Un 77% de la població vacunada contra la Covid-19

Des de l’inici de la campanya a la regió central s’han administrat més d’un milió de vacunes Covid a la població. Només a l’Anoia s’han arribat a administrar gairebé 230.000 vacunes de Covid. La cobertura d’aquesta vacuna a la ciutadania és de més del 77% a l’Anoia, 3 de cada 4 ciutadans estan degudament vacunats tant a la comarca com a la regió sanitària de la Catalunya Central. En els grups a qui ara s’adreça la campanya de amb segona dosi de reforç, la cobertura és superior amb gairebé el 80% amb la primera dosi de reforç. La pauta completa està administrada en 9 de cada 10 persones de més de 60 anys.

La campanya de vacunació no s’ha aturat des del seu inici. Tant és així que a l’Anoia en el darrer mes s’han posat prop de 500 vacunes de la Covid.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*