Inici Destacats La Colla Excursionista de Vilanova celebra el Nadal amb la pujada del...

La Colla Excursionista de Vilanova celebra el Nadal amb la pujada del pessebre i la matinal del tió

COMPARTIR

Una seixantena de persones han acompanyat la Colla vilanovina en la matinal nadalenca que van celebrar el passat 18 de desembre. Com marca la tradició, a les portes de Nadal, petits i grans van pujar el pessebre fet per en Pere Bartolí fins al turó de la Guàrdia.

El grup es va trobar a les 9 del matí a l’església de Sant Hilari, on el mossèn va beneir el pessebre i tota la colla abans d’iniciar l’excursió. En total, una seixantena de persones, entre les quals hi havia una vintena de nens i nenes de totes les edats.

Durant el camí es van anar tornant per portar el pessebre, molt engrescats. Tranquil·lament van fer camí, enmig d’un matí emboirat, però sense passar gaire fred. Un cop al turó, van col·locar el naixement i van cantar algunes nadales, “les de tota la vida”, explica Julio Abad, cronista d’aquesta sortida “amb panderetes i unes veus angelicals dignes de l’Escolania de Montserrat”.

Ja de baixada, al peu del turó, els companys de la Colla els esperaven amb pa torrat, xocolata i moscatell. Després, “un cop esmorzats, els menuts li van donar mandarines als tions, i tot seguit acompanyats per alguns dels familiars grans, van al bosc, on van poder escoltar la bonica història del que va ser l’inici de la tradició del Cagatió i d’on ve la màgia d’aquest peculiar tronc que, des de ben petits a tots ens ha portat, a més a més de moltes llaminadures, molta il·lusió i màgia per les festes de Nadal”, com explica Abad.

“Poc després i bastó en mà els fan cagar, hi ha dos tions, un gran i per als més petits han caçat un tionet que encara no s’ha tret el xumet però que agraeix les mandarines que li han dut i caga moltes xocolatines per la quitxalla”.

Des de la Colla han agraït aquesta sortida als companys que ho fan possible, i a tots els que els acompanyen, any rere any, en aquesta bonica festa.

Ara marxen de vacances de Nadal i tornaran amb la Festa de Sant Hilari el dia 15 de gener, amb la Pujada als dipòsits. Anirem al turó de la Guàrdia a posar la Senyera i després es trobaran amb els participants de la cursa per esmorzar plegats.

FER UN COMENTARI

*