Inici Cartes dels lectors La ciutat que volem

La ciutat que volem

COMPARTIR

Sí. La que volem, perquè, ara per ara, no ens convenç el model de ciutat que des de fa 12 anys ens vol implantar el govern municipal. Cal un canvi en la manera de fer les coses i en la forma de veure en perspectiva la ciutat.

No ens agrada la ciutat grisa i on el NO sempre plana sobre qualsevol iniciativa o projecte de futur. Una de les característiques del govern de Junts és no moure gaire res i fer política de “pegats”, i “qui dia passa, any empeny”. Així tenim el que tenim: zones blanques a dojo, equipaments acabats fa anys i sense cap utilització (Cal Badia, Centre Cívic Nord, Escorxador…),o sigui, una Igualada desendreçada i que camina cap un futur incert i una deriva constant.

Per tant, seria bo redreçar la situació quan abans millor entomant noves idees i maneres de fer política, que n’hi han, sens dubte.

No pot ser que Igualada no tingui un nou POUM (Pla d’ordenació urbanística municipal) i que ens basem en el que va fer-se el 1986, han passat ja 35 anys i les ciutats han canviat molt els seus planejaments. Durant els darrers anys de mandat de Junts al govern municipal, des de totes les altres forces polítiques s’ha demanat revertir aquesta situació, endegant conjuntament la redacció d’un nou Pla d’ordenació de tota la ciutat, la resposta: silenci i deixar passar.

Hem de pensar en una ciutat vertebrada amb tots els barris, no solament pensant en la zona centre; les ciutats es divideixen en barris que han de tenir el mateix tracte en quan a serveis, equipaments i manteniment, si no es fa així correm el risc de degradació que afectarà també al teixit social.

I com això, també en molts altres aspectes. Volem una ciutat on viure i conviure sigui agradable, on el dia a dia no es converteixi en una lluita constant entre mobilitat de vehicles i vianants, on els carrils bici arribin a algun lloc, on tinguem una bona oferta cultural amb bons equipaments, on els impostos municipals reverteixin en el benestar dels habitants d’Igualada, on la transparència sigui la clau per generar confiança en tota la població… i així podríem continuar esmentant molt i molt més…

Tenim possibilitats, queden uns 21 mesos fins les properes eleccions municipals que haurien de marcar un canvi de timó en la nau a la deriva. Hem de pensar bé quina força política municipal pot comandar el vaixell igualadí a partir de llavors: Igualada Som-hi té una formació diversa i capaç de portar a terme l’avançament cap a la transformació de la ciutat; se’ls podria donar la confiança de que faran bona feina i els canvis sempre són positius.

Pensem bé en que ens convé com a ciutat, si més del mateix o bé un tomb de progrés i innovació cap a un model de ciutat de futur. No podem deixar escapar més trens, o podem quedar, com fa anys, enclaustrats dins la nostra bombolla i això no seria el més convenient pel benestar de la nostra capital de comarca.

Martí Salanova

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*