Inici Uncategorised Els cinc millors moments televisius d’Igualada i l’Anoia

Els cinc millors moments televisius d’Igualada i l’Anoia

COMPARTIR

L’ésser humà sempre ha volgut ordenar, llistar i etiquetar-ho tot. És per això que des d’aquesta finestreta dins d’Infoanoia ens disposem a oferir-vos rànquings d’allò més variats de tot allò que ha passat, passa o passarà a la comarca.

Just la setmana passada el món celebrava el dia mundial de la televisió. En els anys que fa que aquest aparell ocupa un espai privilegiat als nostres menjadors, han estat molts els anoiencs que hi han aparegut i han gaudit dels seus cinc minuts de glòria. En aquesta ocasió volem fer un repàs a cinc dels millors moments en què gent de la comarca s’ha convertit, per uns instants, en protagonista de la petita pantalla.

5Àngel Aguirre vola al costat de Calleja i Sáenz de Santamaría

Calleja, Sáenz de Santamaría i Aguirre al programa Planeta Calleja (Cuatro.com)

Els globus aerostàtics i els seus pilots han estat en moltes ocasions protagonistes de reportatges i programes televisius. L’igualadí Àngel Aguirre ha compartit diverses travessies televisades amb l’aventurer Jesús Calleja. Aguirre va aparèixer al programa Desafío Extremo de Cuatro volant per llocs tant recòndits com l’Amazones l’any 2011 o Finlàndia l’any 2012. Una de les aparicions més recordades del pilot Igualadí, però, va ser al programa Planeta Calleja protagonitzat per la política Soraya Sáenz de Santamaría. L’igualadí va pilotar un globus per damunt la ciutat de León acompanyat de Calleja i Santamaría. Un cop a terra, el pilot va poder mantenir una petita conversa sobre la independència de Catalunya amb la Vicepresidenta del Govern Espanyol. Podeu reviure el moment en en aquest enllaç a partir del minut 30. 

4Pere Camps viu l’últim dia de feina a TV3

Pere Camps i Roger de Gràcia al programa No serà fàcil (CCMA)

El 25 de març de 2015 s’emetia el capítol del programa No serà fàcil de TV3 dedicat a la feina. En aquell programa, l’actual regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, explicava el seu últim dia de feina a l’empresa Punto Blanco abans de jubilar-se. Va ser el primer cop que molts descobríem el caràcter i l’actitud d’aquest igualadí que s’acomiadava del departament de vendes de l’empresa i explicava com encarava aquesta nova etapa vital. El programa l’acompanyava a una convenció de vendes i en les últimes hores al seu despatx abans de deixar-lo per sempre.

Mesos després Marc Castells l’escollia per formar part del seu equip de govern i es convertia en Regidor de Promoció Cultural d’Igualada. Qui sap si l’aparició al programa i l’empatia que va despertar en molts espectadors igualadins va tenir algun pes alhora que Marc Castells acabés decidint-se per fitxar-lo al seu equip.

Podeu recuperar el programa en aquest enllaç.

3Montbui al Gran Prix

Puntuació final del programa on va participar Montbui (Arxiu)

El concurs per excel·lència dels estius va comptar amb la participació l’any 2002 del municipi de Santa Margarida de Montbui. Un nombrós equip format per montbuiencs i montbuienques van desplaçar-se fins a Madrid per participar en les diverses proves del programa presentat per Ramón García. Montbui va competir contra el poble de Noja (Cantàbria) i va tenir com a padrina a la model i actriu Carla Hidalgo. La sort no va estar del costat dels montbuiencs ja que el municipi càntabre va guanyar a l’anoienc per una diferència de 5 punts. El programa va deixar un munt d’imatges divertides dels participants perseguits per vaquetes, pujant la cucanya o jugant a la patata caliente.

2Igualada gairebé guanya Cantamania

Àlex Casademunt i Roser van presentar el programa Cantamania (Youtube.com)

El número dos també fa referència a un concurs estival, en aquest cas musical. Després de convertir-se en una de les ciutats amb més punts acumulats, Igualada va participar a la final del programa Cantamania l’estiu de 2006. La primera fase del concurs s’havia enregistrat a les places dels municipis participants on diverses persones van demostrar les seves dots de cant davant les càmeres de TV3. Igualada va passar a la final que es va enregistrar a la sala petita del Palau Sant Jordi al setembre de 2006. El municipi de Roses va ser el guanyador del concurs i Igualada va quedar en segona posició per davant de Mongrí, Vilafranca i Gavà que també participaven a la Final.

1La Cavalcada dels Reis d’Igualada per TV3

Imatges de la retrnasmissió de la Cavalcada de Reis de 1987 presentada per Mari Pau Huguet (CCMA)

Va ser l’any 1987, Igualada començava bé l’any ja que Tv3 havia escollit la cavalcada de reis de la ciutat per retransmetre-la per tot Catalunya. Una jove Mari Pau Huguet que explicava a tot el país els aspectes que feien única la cavalcada igualadina va ser l’encarregada de presentar la transmissió de la televisió pública catalana. Les imatges mostraven els carrers plens d’igualadins i igualadines i també els centenars de patges que carregaven escales i paquets. Tot Catalunya va poder escoltar, també, el discurs de l’Alcalde de la ciutat, Manuel Miserachs i dels Reis d’Orient que van visitar la ciutat.

La transmissió de la cavalcada d’Igualada per Tv3 ha acabat convertint-se en un fet insòlit i que dubtosament podrà repetir-se. En l’actualitat en les cavalcades que es retransmeten a nivell nacional prima l’espectacle, la vistositat de les carrosses i la presència de personatges coneguts pel públic infantil. Poc es pot entendre des de fora que l’espectacularitat de la Cavalcada de Reis d’Igualada no es pot mesurar en watts de llum i en nombre de Carrosses. La seva espectacularitat és, en part, invisible als ulls.

Podeu veure la retransmissió dels Reis d’Igualada de 1987 en aquest enllaç.

Us falta algun moment televisiu mític d’Igualada o l’Anoia? No dubteu i compartiu-lo als comentaris!

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*