Inici Uncategorised Cinc coses que no sabies sobre els anoiencs i les anoienques

Cinc coses que no sabies sobre els anoiencs i les anoienques

COMPARTIR

Avui ens proposem conèixer alguns detalls estadístics que ens aproximin a saber com som els habitants de l’Anoia. Som més homes o dones? Quina edat mitjana tenim? Quins cognoms es repeteixen més entre nosaltres?…

Avui el TOP5 s’endinsa dins de les dades de l’Institut d’estadística de Catalunya (Idescat) per fer una radiografia que ens faci saber com som els anoiencs i les anoienques en l’actualitat.

5Més homes que dones

Nombre d’homes i dones a l’Anoia segons l’Idescat

Segons les últimes dades de l’Idescat, que s’actualitzen l’1 de gener de cada any, l’Anoia té una població de 117.504 persones. D’aquestes un 50,1% (58.910) són homes i un 49,9% (58.594) són dones. Una estadística que difereix de la del conjunt de Catalunya on la població femenina arriba al 51%.

4Anoiencs i anoienques a la quarentena

Segons l’Idescat l’edat mitjana dels anoiencs és de 40,32 anys (homes) i 42,47anys (dones)

Si ens fixem en la piràmide d’edat veurem que l’edat mitjana de les dones és dos anys superior a la dels homes. Així l’edat mitjana de les anoienques al 2016 va situar-se en els 42,47 anys i la dels anoiencs en els 40,32 anys.

3Cognoms més habituals

Cognoms més habituals a l’Anoia segons l’Idescat

El cognom més habitual a la comarca de l’Anoia és el de García. En total tenen aquest primer cognom 2793 persones. El segueixen Sánchez amb 1840 anoiencs i anoienques i Martínez present, com a primer cognom, en el DNI de 1790 anoiencs i anoienques.

2El nombre de casaments es manté estable

Segons l’Idescat el nombre de matrimonis a la comarca es manté al voltant de 400 cada any.

Segons l’Idescat a la comarca el nombre de casaments anual es troba al voltant de 400 cada any. Les últimes dades que disposa el portal Idescat (2015) assenyalen que el nombre d’enllaços 442 va ser una mica superior al d’anys anteriors: 429 (2014) , 435 (2013).

1Un cotxe per cada dues persones

Segons l’Idescat a l’Anoia hi ha un cotxe per cada dues persones

Ara que cada vegada més els governs alerten sobre l’alt nivell de contaminació de les ciutats, un dels detalls en què ens podem fixar és el nombre del parc de vehicles que tenim a la comarca. A la comarca teníem l’any passat un total de 59.993 automòbils. Això significa que tenim un cotxe per cada dues persones.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*