Inici Destacats Un centenar de persones es concentra a Igualada per denunciar l’agressió del...

Un centenar de persones es concentra a Igualada per denunciar l’agressió del violador reincident

COMPARTIR

Un centenar de persones s’ha aplegat a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada aquest dimecres, 2 de novembre, al vespre, per a expressar el rebuig frontal de la ciutat davant el segrest i la posterior agressió violenta que va patir una dona el passat dissabte.

L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, ha llegit una declaració en què es condemnaven els fets, s’explicitava el màxim suport a la víctima i els seus familiars, s’agraïa la tasca de recerca dels Mossos d’Esquadra que va dur a la detenció del presumpte agressor i, finalment, es demanava que fets com aquest no es tornin a reproduir. L’acte ha finalitzat amb un aplaudiment espontani per part de la ciutadania concentrada a la plaça.

A l’acte hi han assistit la gran majoria de regidors del consistori i la diputada al Parlament de Catalunya, Alba Vergés. Després, un grup de dones d’entitats i col·lectius de la ciutat han llegit un altre manifest on qüestionen que el debat es centri només en els permisos penitenciaris quan consideren que la dona és una víctima més d’un sistema social patriarcal.

En la mateixa línia, el grup municipal de Decidim Igualada ha emès un comunicat on denuncia els fets, es posa al costat de la família de la víctima i afegeixen que “hi ha d’haver l’obligació de treballar per maldar la reinserció, però l’accent no s’ha de posar en el proteccionisme, sinó a la prevenció, en educar i mentalitzar la població –a totes les edats i nivells- dotant els serveis públics de les competències i recursos necessaris per a l’empoderament de totes les persones, en particular, les susceptibles de ser tractades des de la submissió. Perquè si no hi hagués dependència econòmica, d’habitatge o també emocional, difícilment parlaríem de l’increment de la violència”.
Concentració a Igualada Concentració a Igualada Concentració a Igualada

FER UN COMENTARI

*