Inici Societat Un centenar de participants en una nova jornada de neteja al riu...

Un centenar de participants en una nova jornada de neteja al riu Anoia

COMPARTIR

Un centenar de persones de totes les edats van participar dissabte a la jornada de neteja al riu Anoia organitzada per Igualada pel clima a la zona propera al tanatori.

Han recollit massa coses que no haurien de ser al riu, maquinetes d’afaitar, esponges, fregalls, ambientadors de wc i entre moltes d’altres una clau anglesa. Però l’estrella continuen sent les tovalloletes humides, com lamenten des de l’entitat.

Tot hi arriba per la sortida del col.lector propera que, en episodis de forta pluja barreja aigües pluvials i fecals generant el que Igualada pel Clima considera un desastre ambiental.

Dimecres passat es va presentar a la biblioteca un informe de FemLab i Associació hàbitats que conclouen que la qualitat ecològica i biològica del riu Anoia és dolenta, alhora Samuel Reyes, director de l’ACA, «no té cap vergonya a dir per Catalunya ràdio que la contaminació detectada al riu Anoia infringeix la normativa europea sobre la qualitat de l’aigua», segons l’entitat organitzadora de la jornada de neteja.

Igualada pel Clima demana a l’ajuntament l’execució urgent de la instal.lació de reixes en aquesta sortida i a la dotzena de sobreixidors del riu.

L’entitat agraeix l’assistència als paticipants, especialment al cau Caresmar Salvà i la comissió de sostenibilitat de l’institut Pere Vives.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*