Inici Societat CCOO porta a la justícia l’aprovació de la relació de llocs de...

CCOO porta a la justícia l’aprovació de la relació de llocs de treball del Consell Comarcal de l’Anoia

COMPARTIR

El passat 28 de febrer el Govern del Consell Comarcal de l’Anoia va portar a Ple l’aprovació de la modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLLT). En la proposta, la direcció incorporava canvis en el contingut de determinades feines sense cap mena de negociació efectiva amb la representació legal de les persones treballadores, vulnerant així drets bàsics com el de la negociació col·lectiva.

El govern de Junts i PSC la va aprovar en solitari amb els vots en contra de tota l’oposició, «un fet que anava en contra de la representació de treballadors i treballadores», segons el sindicat. Davant aquest fets, CCOO n’ha interposat una demanda judicial, «per la vulneració de drets fonamentals que implica aquesta actuació».

D’altra banda, el comitè d’empresa ha interposat una denúncia a Inspecció de Treball de la Generalitat contra el Consell per vulneració del dret a la informació i a la participació, per la reiterada negativa del seu organisme de Govern a facilitar-los informació necessària per poder exercir la seva funció.

El sindicat assegura que «la direcció política del Consell Comarcal de l’Anoia, formada per PSC i JuntsxCAT, continua amb la dinàmica d’obviar per complert a la representació dels treballadors/es. Per aquest motiu el comitè s’ha vist en l’obligació de traslladar aquest assumpte a la Inspecció de Treball».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*