Inici Destacats CCOO i UGT revaliden el seu lideratge sindical a l’Anoia

CCOO i UGT revaliden el seu lideratge sindical a l’Anoia

COMPARTIR

CCOO de l’Anoia revalida, un any més, la seva condició de primer sindicat a la comarca, una vegada tancats els processos electorals de 2023, any de finalització del període de concentració que ha tingut lloc en els darrers quatre anys. El segueix de molt a prop el sindicat UGT. Entre tots dos, els sindicats majoritaris CCOO i UGT representen el 71,4% del total de les persones que treballen a l’Anoia.

CCOO continua revalidant la seva condició de primera força, fins i tot ampliant la diferència amb altres opcions. CCOO ha obtingut 224 delegades i delegats (un 35,9% de representació), dos més que la segona força sindical (UGT, amb 35,5% de representativitat). Més lluny queden altres opcions com CGT (9,13%), USOC (8,49%) o Intersindical-CSC (3,2%).

CCOO Anoia confirma la seva condició de primer sindicat a la majoria dels sectors productius a la comarca: gràfiques, administració pública, restauració, centres de treball especials, fabricació de béns d’equip, tèxtil, química o gestió de residus.

CCOO és el sindicat majoritari a empreses tan importants i reconegudes del territori com l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia, Talleres Felipe Verde, Grafopack, Equip Ceràmic, cafeteria Queralt, Ecoparc de Can Mata i Graphic Packaging.

També es consolida la tendència a la feminització del sindicat, amb un important increment de les delegades que arriba al 40,7% del total de la representació sindical, tres punts més que l’any 2022. Segons Alfred Simó, coordinador comarcal de CCOO Anoia, “el sindicat està aconseguint penetrar en sectors molt feminitzats i majoritàriament ocupats per treballadors i treballadores joves, fet que està ajudant a una paulatina i constant regeneració de CCOO”.

Una altra dada rellevant és la implantació del sindicat a empreses on abans no hi havia representació. En les empreses on s’han convocat eleccions per primera vegada, CCOO ha crescut en cinc delegats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*