Inici Societat El castell de la Tossa guanyarà un mirador en una intervenció integral

El castell de la Tossa guanyarà un mirador en una intervenció integral

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha aprovat concedir a l’Ajuntament de Montbui cinc subvencions valorades en total en 380.000 euros per tal de contribuir a la millora i el manteniment d’equipaments i espais municipals. Aquestes subvencions fan referència a la intervenció al Castell de La Tossa (200.000 euros), reparació de patologies i altres adequacions al pavelló esportiu de Can Passanals (50.000 euros), millores a l’espai públic de la Biblioteca municipal i actualització de tecnologia en la prestació d’aquest servei (50.000 euros), reparació de patologies a l’escola Antoni Gaudí (50.000 euros) i millora de serveis de Montmercat i instal·lació de lluminàries a la pèrgola (30.000 euros). Aquestes actuacions s’hauran d’implementar obligatòriament, en la seva major part, durant l’any 2019.

Intervenció integral al castell La Tossa de Montbui

A Montbui s’ha rebut amb optimisme aquest ajut de la Diputació de Barcelona, que permetrà d’entrada una intervenció integral al Castell de La Tossa, un dels espais amb més atractiu turístic del municipi i de la Conca d’Òdena. Aquesta actuació es canalitzarà a través del Consorci La Tossa (ens jurídic format per la Fundació La Tossa i per l’Ajuntament a través del qual es gestiona aquest espai) i suposarà una inversió de 200.000 euros, amb els quals es farà possible la construcció una nova passarel·la, amb accés a un nou mirador a la planta primera del castell; també es construirà una escala nova que connectarà les dues plantes d’aquest espai i es dignificarà i millorarà l’estructura, sempre amb un exhaustiu respecte a la identitat i l’essència d’aquest emblemàtic castell. L’objectiu és garantir l’accessibilitat i dotar a aquest espai d’un nou atractiu per als visitants, millorant-ne l’estat de conservació.

Actuacions per millorar els espais públics

Tammateix, aquesta aportació de la Diputació de Barcelona permetrà millorar el manteniment de l’escola Antoni Gaudí, on es destinaran 50.000 euros a reparar filtracions, millorar la pista esportiva, els fanals, instal·lar un nou parallamps, reparar elements de manteniment de l’edifici i substituir la il·luminació exterior per leds.

D’altra banda, el pavelló de Can Passanals també viurà importants millores de manteniment com ara es repararan filtracions d’aigua, es repararan paviments, el climatitzaran els vestidors i les oficines, es substituiran les balises d’emergència de les escales, es pavimentaran les dutxes i els vestidors i també es farà el canvi d’il·luminació de la pista a llums led. L’aportació de l’ens provincial en aquest cas torna a ser de 50.000 euros.

Pel que fa MontMercat, l’aportació de la Diputació són 50.000 euros i l’objectiu principal és la instal·lació de lluminàries a la pèrgola de Montmercat, així com la millora dels serveis de l’equipament.

I a la Biblioteca Mont-Àgora la Diputació de Barcelona hi destinarà 30.000 euros per tal de millorar la tecnologia de prestació de serveis bibliotecaris (especialment tots els serveis adreçats als lectors).

Des de l’Ajuntament de Montbui l’Alcalde Teo Romero fa una valoració important d’aquestes subvencions “que permetran dignificar i millorar espais i equipaments que utilitzem els veïns i veïnes de Montbui. Des de l’Ajuntament treballem fort per aconseguir aquests ajuts d’altres institucions que són importants i que ens permeten oferir serveis de qualitat als nostres ciutadans”. Romero va recordar que la majoria d’aquests projectes es duran a terme durant l’any 2019 com així marca la convocatòria, i va assenyalar la importància estratègica que tindrà “el projecte d’intervenció integral que des del Consorci La Tossa realitzarem al Castell. Tant la millora dels accessos, com la passarel·la i el nou mirador ens permetran acabar de completar la recuperació dels diferents espais patrimonials del gran cim de la Conca d’Òdena. Estem molt satisfets de la recuperació i dinamització de La Tossa de Montbui i el projecte d’intervenció al Castell és un nou pas, que dignificarà i millorarà un dels elements patrimonials del nostre municipi”.

Cal destacar que Montbui ha rebut aquest suport de la Diputació per aquests cinc projectes, tenint en compte que aquest programa establia diferents línies per a la concessió d’aquests ajuts: equipaments bibliotecaris (“Biblioteca Mont-Àgora”), equipaments educatius (“Escola Antoni Gaudí”), mercats (“MontMercat”), equipaments esportius (“pavelló Can Passanals”) i edificis singulars i patrimonials (“Castell de La Tossa”).

FER UN COMENTARI

*