Inici Destacats El Carnestoltes de Vilanova del Camí aplega un miler de participants en...

El Carnestoltes de Vilanova del Camí aplega un miler de participants en 27 comparses

COMPARTIR

Fotos: Manel Marimon i Gomis

La regidora de Cultura de Vilanova del Camí, Carlota Silva, ha fet balanç del Carnaval d’enguany, destacant l’extraordinària participació. Amb un total de 27 comparses i més de 1.000 persones disfressades desfilant pels carrers vilanovins, on es va viure una festa espectacular de música, ball i color, amb carrosses elaboradíssimes.

Segons Silva, Vilanova del Camí ha tornat a demostrar que és un municipi imparable i amb el millor carnaval de la comarca. Silva ha elogiat l’enginy i la dedicació de les comparses, subratllant el nivell cada vegada més alt en què es presenten les carrosses, disfresses i coreografies, que fan molt difícil l’elecció al Jurat.

La festa va culminar amb una nit memorable a Can Papasseit, amb música a càrrec del DJ Carter, l’entrega de premis i un concert del grup Fugados de Alcatraz.

La regidora ha expressat el seu agraïment a tots els implicats en l’organització de l’esdeveniment: Comissió de Festes, Jurat, Policia Local i Protecció Civil, així com la resta de serveis municipals. També ha felicitat totes les comparses que han participat en la rua i ha donat l’enhorabona a les que han guanyat algun dels premis, perquè sense elles, com afirma, tot això no seria possible.

Els grans guanyadors del Carnaval 2024 ha estat la comparsa “Ciber-Action”. Els dos segons premis van ser per a “Los Angeles del Edén”, i “Picassoltes” de la Gent del Camp del Rei.

Els tres tercers van recaure en “La teva llum” dels Lokiloke; “Hakuna Matata, viu i sigues MDP” de l’escola Igualadina Mare del Diví Pastor, i “El secreto de las tortugas”.

Pel que fa als quarts premis van ser per a “Vilaovnis: Els impostos no pugen, els hem abduït, del CF Vilanova del Camí; “Seres del bosque”; “Els gegants del regne xampinyó”, dels Geganters i grallers de Vilanova del Camí, i per a “Disparatat bosc encantat”, de l’AFA Joan Maragall.

I els cinquens, van ser per a “33 anys de disbauxa”; “Tridente marino”; “Ballant un somni”, de l’Esbart Dansaire de Vilanova del Camí; “Wally buscant l’ampliació”, de l’AFA Pompeu Fabra, i “Las marujas.com”.

El premi a la disfressa individual va ser per a “Frozen” i el Premi especial La Xispa, per a “La unión hace la juerga”.

El Jurat del carnaval estava format per Monica Diaz i Pepi Vazquez, de la Comissió de Festes; Pau Duran; diferents membres del Consell Jove La Xispa i per la regidora d’Educació i Joventut, Alba Pérez, i el regidor de Comerç i Turisme, Roger Casajuana.

Enterrament de la sardina

Diumenge, l’enterrament de la sardina va posar un magnífic final al Carnaval, amb la participació de diverses entitats i la col·laboració de la comunitat local.

Carlota Silva ha agraït especialment la implicació del Camp del Rei, i també la de la resta d’entitats que han col·laborat en aquest colofó festiu: la Unión Cultural Extremeña Anoia, l’Esbart Dansaire de Vilanova del Camí, l’Associació de Balls Anoia, la Comissió de Festes i totes les persones que van acompanyar el seguici fúnebre que va acabar a Can Papasseit amb la crema de la sardina i amb un vermut per tots els assistents.

Amb un Carnaval de rècord, els vilanovins i les vilanovines han demostrat una vegada més la seva passió i compromís amb aquesta festa tradicional. Ara, ja s’inicia el compte enrere per al Carnestoltes de l’any vinent, amb l’esperança de superar les expectatives i sorprendre amb noves propostes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*