Inici Destacats Capellades celebra el Mercat Figueter

Capellades celebra el Mercat Figueter

COMPARTIR

Aquest any el Mercat Figueter de Capellades començarà la seva celebració el dissabte al matí amb la trentena edició del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy. Per commemorar una data tan especial s’ha avançat la seva realització i s’ha creat una nova categoria: el premi especial Capellades, que enguany estarà dedicat al carrer Major. Els participants podran escollir qualsevol indret de la nostra vila, però els qui triïn aquest espai tan cèntric optaran al premi de 400 euros. L’entrega de premis es farà a dos quarts de tres de la tarda, a la sala municipal d’exposicions Les Voltes de Casa Bas.

El diumenge, segon de Quaresma, es podrà gaudir durant tot el dia de la Mostra de comerç local i d’entitats de Capellades. Pels carrers i places de la vila les botigues obriran les seves portes, oferint una selecció dels seus productes. Les entitats, oferiran diverses actuacions al llarg de la jornada.

Al matí, de 10 a 2, es farà la 17a Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava de Capellades, al Parc de la Bassa. Aquí es poden trobar edicions especials per a la fira i també intercanviar plaques de cava.

Una tercera proposta que durarà tot el dia és el Mercat d’Antiquaris i Col·leccionistes, de la mà dels Amics de les antiguitats i el col·leccionisme de l’Anoia, situats a la plaça de Sant Jaume.

A les 11 del matí es farà a l’estand de l’Ajuntament, a la plaça Catalunya, la inauguració del Mercat Figueter. En aquest acte inaugural, a banda de les autoritats locals, és previst comptar amb la presència del delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert. També hi participaran els Capgrossos de Capellades, que enguany estan de celebració del seu vintè aniversari. Tal i com destaca el regidor de Cultura, Àngel Soteras, “l’estand no serà el típic on l’Ajuntament mostra la seva acció de govern. Està pensat com a espai d’acollida i informació per als visitants i com a escenari per a entitats de la vila, les veritables protagonistes de la diada. Les entitats i els forans que ens visiten i els capelladins que els acollim, no l’Ajuntament”.

En aquest mateix espai, a les 12:15, actuaran els Falcons de Capellades, a les 13 la Coral Xeremell i a les 14 es farà un Tastet Cultural amb la Casa d’Andalusia. Durant tot el dia les entitats oferiran les seves propostes. Per exemple, es podran tastar els bombons de figa del Grup pel Tercer Món, el Vermut dels Dimonis de Capellades al migdia o el Tastet de Tapes Andaluses de l’Agrupació Casa d’Andalusia. L’activitat es reprendrà a les 5 de la tarda amb l’espectacle infantil “Mr. Perfum”, de la companyia Festuc Teatre. Durant tot el dia es podrà observar en viu l’artista internacional Toni Ortiz fent dibuixos 3D de gran format sobre el terra de la mateix plaça.

L’activitat es reparteix durant tot el dia, però també per diferents espais. A banda de la Bassa i la plaça de Catalunya, també hi haurà propostes a la plaça de Sant Jaume amb els antiquaris i la Subhasta d’antiguitats i peces singulars que es farà de 17:30 a 18:30 a la mateixa plaça. I al costat, a la plaça Verdaguer, s’instal·laran diverses Food trucks, que proposaran opcions de cuina mediterrània, mexicana, italiana, gelats artesans… Al migdia caldrà sumar-hi una proposta de vermut de la Bodega J. Torres i a les sis el ja clàssic Tastet de Gintònics.

Per als més petits i els més joves, a banda de les atraccions i parades del carrer del Fossar i de l’Esplanada, també es podrà jugar al circuït de karts de la plaça de la Bassa al matí i dels Jocs Gegants i el tobogan inflable de la plaça de Sant Miquel. La plaça d’Àngel Guimerà acollirà un Eco-Carrusel durant tot el dia.

En aquesta edició del Mercat Figueter hi haurà també molta música. Al matí, a més del Concert de la Xeremell, també hi haurà l’Espai The Lemon Day, com sempre davant la Piscina. A les 12:30 hi actuaran Meconio i Fighter Pillow. I a la tarda, a l’espai Food Trucks, de 6 a 8, sessió Soul-Funky amb Dj Brown.

Són diverses les exposicions de temes molt variats que es poden visitar durant el Mercat Figueter. 3 espais emblemàtics obren de manera especial: el Museu Molí Paperer fa entrada reduïda, l’Abric Romaní entrada 2×1 i la Biblioteca, visites guiades al matí. A més a més ha coincidit aquesta fira amb dues exposicions dedicades als refugiats. El Saló Rosa ofereix l’exposició fotogràfica de Xavier Bertral, “Grècia: Viatge a la presó a cel obert dels refugiats”. És un recull d’imatges de gran format publicades al diari Ara. La segona proposta també és una exposició fotogràfica, en aquest cas de Sergi Càmara, titulada “Refugiats, l’odissea cap a Europa”. Està organitzada pel Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades i la Diputació de Barcelona i es podrà veure al Museu Molí Paperer fins al 5 d’abril.

Al mateix Museu es podrà veure l’exposició “Fora del paper, escultura i dibuixos sobre paper” de Teresa Riba, al Mirador. La inauguració serà a les 12:30

També cal destacar l’exposició de Miquel Campoy, qui mostrarà les seves noves creacions a l’espai taller del carrer de Sant Francesc, 94.

Al matí d’11 a 13:30 els Amics de les Motos i Vehicles Clàssics del Penedès, exposaran les seves motos clàssiques.

A Casa Bas, es podran veure exposades les obres participants al XXX Concurs de Pintura Ràpida, fins al 26 de març.

Finalment, cal recordar el Ball de Mercat Figueter que faran els avis a Cal Ponet, a les 6 de la tarda.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*