Inici Cartes dels lectors Cansats d’esperar al Ministro Català

Cansats d’esperar al Ministro Català

COMPARTIR

Els soldats republicans als quals es va profanar la tomba durant la dictadura franquista per tal d’omplir el Valle de los Caídos sense el consentiment de llurs famílies constitueixen un greuge pendent que topa contínuament amb l’esquena i el desinterès del govern espanyol de Mariano Rajoy.

Des que els quatre familiars que ens movem per solucionar aquest greuge ens vam agrupar en l’Associació de Familiars Proexhumació de Republicans del Valle (AFPERV) sempre hem obtingut el no per resposta, primer per part del govern socialista de Zapatero que, tot i que ens va permetre veure l’interior de les tombes del Mausoleu de Franco al final ens va girar l’esquena, i després, i sobretot, del govern del PP que ha contestat les nostres demandes amb el silenci més inhumà i cruel. L’últim lleig ha estat davant la nostra petició d’entrevista amb el ministro de Justicia, el senyor Rafel Catalá Polo a qui volem traslladar les demandes d’exhumació dels nostres familiars segrestats al costat de la tomba del dictador i a qui volem transmetre també la nostra preocupació per l’incompliment de la sentència judicial d’abril de 2016 que obliga l’Estat espanyol a exhumar els germans Lapeña i que ha portat a una de les nostres associades, la Purificación Lapeña, a demandar aquest Estat davant l’ONU. A través de diverses cartes i de les peticions de dos senadors, Iñaki Anasagasti i Jokin Bildarratz, el setembre de 2015 vam sol·licitar-li que ens rebés i el ministro s’hi va comprometre. I finalment, un any i vuit mesos després, el Ministerio de Justicia ens ha convocat a una reunió amb la sostsecretària de la División de Derechos de Gracia y otros Derechos, una entitat inoperativa on el 2012, amb l’arribada del PP al govern, va anar a parar l’Oficina d’Atenció a les Víctimes de la Guerra Civil i de la Dictadura Franquista sense cap mena de competència.

Com que trobem que una vegada més el govern del Partit Popular es riu de la nostra causa i no considera gens seriosament les nostres demandes hem rebutjat aquesta xarlotada de trobada i tornem a exigir que ens rebi el senyor Catalá. Després d’haver comprovat amb els nostres ulls la viabilitat d’exhumar del Valle de los Caídos les restes dels nostres éssers estimats, lamentem profundament la inhumanitat dels que avui governen l’Estat espanyol i la manca de voluntat política per escoltar els nostres precs.

Joan Pinyol
Membre de l’AFPERV

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*