Inici Cartes dels lectors Calafins i calafines: Tenim aigua bona!

Calafins i calafines: Tenim aigua bona!

COMPARTIR

Els darrers anys, mès de 10 anys, els episodis d’aigua no potable per contaminació a la xarxa de Calaf, han format part de les nostres vides. El nostre Ajuntament, tant l’equip actual com els anteriors, han actuat amb passivitat, abandonament de funcions i, per no dir directament mentides, excuses absurdes. Negant-se fins i tot a l’obligació de cobrir una necessitat tant bàsica com la de portar aigua per a les veïnes i veïns de Calaf. Ni tant sols en camions cisterna, negant-se a demanar les subvencions previstes per aquestes situacions.

Després del darrer episodi en el que durant mès de 3 mesos en l’any 2020 al poble vam estar sense aigua potable, i agreujat per la nefasta situació provocada per la Covid-19, als veïns se’ls acaba la paciència i es manifesta el malestar general en converses de carrer i mercat, xarxes socials, penjades de garrafes buides a les façanes i balcons, i presentació d’escrits a l’Ajuntament i altres protestes.

En aquesta situació, els membres d’En Comú Podem de Calaf, conscients de que calia donar una resposta a la mobilització convoquem una reunió amb tots els partits polítics amb presència a l’actual equip de govern de l’Ajuntament, a la que sols hi acudeixen el Grup Independents i Junts per Calaf. En aquesta reunió s’acorda exigir, a mès d’un servei d’aigua com cal, la convocatòria d’una assemblea per part de l’Ajuntament per informar al poble quina es la situació i quins passos es preveuen per sortir-ne.

Malgrat les limitacions per la covid, es convoca l’Assemblea amb l’assistència, ara si, de l’Ajuntament, representants d’Aigües de Manresa i una experta en aquests temes. La participació, malgrat les circumstàncies, va ser força nombrosa, amb intervencions interessants per part dels assistents; però sense aconseguir una resposta concreta per part de l’Ajuntament. De manera que es va fer una nova convocatòria dels grups polítics presents a l’Ajuntament, aquesta vegada amb la presència de companys experts en el tema de l’Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona que ens van assessorar dels passos necessaris per tal d’obtenir una resposta concreta de l’Ajuntament.

A l’hora, el tema es fa present als mitjans de comunicació comarcals i a TV3, generant-se una pressió que obliga l’Ajuntament a prendre mesures en un plenari. Basicament es va acordar fer la connexió amb la canonada de la Llosa del Cavall en un temps raonable, que fins aquest moment defensaven com a gairebé impossible. Una vegada mès queda clar que la pressió popular, junt amb organització, es l’única eina per anar assolint millores en les nostres vides. Ara ens caldrà estar molt amatents per tal que no ens subministrin una aigua legalment potable, però al límit mínim i que, agafant-se al preu de la de La LLosa, ens apugin el rebut com si ho fos tota. Com sempre ens hi trobareu.

En Comú Podem Calaf

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*