Inici Societat Calaf digitalitza les actes dels plens entre el segle XVIII i el...

Calaf digitalitza les actes dels plens entre el segle XVIII i el 1974

COMPARTIR

Els curiosos i investigadors de la història de Calaf tenen al seu abast una nova eina de consulta. Es tracta del web Arxius Municipals Digitals, depenent de la Diputació de Barcelona, des d’on es poden revisar i descarregar fins a 3.587 actes de plens de la vila, compreses entre el 25 d’abril de 1766 i el 3 de febrer de 1974.

Un total de 198 anys on es pot resseguir l’actuació municipal i les decisions de la Corporació, relatives tant pel que fa a la quotidianitat del poble com a grans esdeveniments històrics d’aquests dos segles, com la Guerra del Francès, l’adhesió de l’Ajuntament a la República el 25 d’abril de 1931 i, entre d’altres, la constitució del Consistori un cop esclata la Guerra Civil, conformat per tres representants de la Unió General de Treballadors, dos de la Unió Socialista de Catalunya, dos de la Unió de Rabassaires i un d’ERC.

Les actes, que es van actualitzant periòdicament amb noves digitalitzacions, es poden filtrar també per períodes d’anys per tal d’optimitzar la seva cerca. La documentació es pot consultar sense restriccions des del web Arxius Municipals Digitals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*