Inici Societat Calaf i Castellolí instal·laran plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

Calaf i Castellolí instal·laran plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

COMPARTIR

El ple municipal de l’Ajuntament de Calaf va aprovar, el passat 24 d’octubre, una modificació de crèdit per la compra de panells fotovoltaics per valor de 73.187,51€ a través de dues subvencions que s’han aconseguit. Està previst que durant els 3 anys vinents l’Ajuntament faci una inversió de fins a 290.438 € en plaques. Aquesta primera instal·lació es col·locarà als dipòsits d’aigua per aprofitar-la per al bombament i emmagatzemar- la amb bateries. L’any que ve, està previst instal·lar-ne al CRO i a l’Escola que podran subministrar altres equipaments situats fins a un radi de 500 m. Finalment, també se n’instal·laran al magatzem de la brigada, el parc de bombers i la Casa Gimferrer.

Per altra banda, Castellolí ha entrat en el Programa Sectorial de Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona. El programa, proposa impulsar actuacions de caràcter emblemàtic, de gran escala i amb un impacte significatiu en la reducció de les emissions locals de gasos d’efecte hivernacle i en la reducció dels costos energètics locals que tinguin per objecte inversions relatives a plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa o enllumenat públic.

En el cas de Castellolí, s’ha concedit una subvenció per la instal·lació de plantes fotovoltaiques d’autoconsum a diferents equipaments municipals. La subvenció té un valor econòmic de 182.958, 35€, que suposa el 90% del cost total del projecte, que és de 203.287€.

El Programa sectorial Renovables 2030, va ser aprovat el març de 2022 per la Diputació de Barcelona, per impulsar una línia de cooperació per a finançar inversions dels ens locals. Els beneficiaris d’aquestes línies d’ajuts són els ajuntaments de la província de Barcelona que acreditin tenir competències en la gestió de residus i/o en el cicle de l’aigua, i que realitzin les inversions objecte del Programa a les infraestructures d’aquests àmbits. El consistori preveu que l’execució s’iniciï a principis de l’any 2023.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*