Inici Destacats Calaf aplega el teixit empresarial de l’Alta Segarra

Calaf aplega el teixit empresarial de l’Alta Segarra

COMPARTIR

La sala d’exposicions del Casal de Calaf va acollir el passat 30 de novembre una Jornada Empresarial adreçada al teixit productiu de l’Alta Segarra. Montse Mases, alcaldessa de Calaf, va donar la benvinguda a la quarantena d’assistents, manifestant la satisfacció per haver pogut fer realitat un projecte que feia molt de temps que era necessari i que està permetent a l’Ajuntament i a les empreses conèixer-se més, fer xarxa i avançar en aquells temes claus per fer créixer el teixit productiu del territori.

Seguidament, la jornada va estar presentada per Sònia Bartrès de l’UPIC (Unió de Polígons Industrials de Catalunya) que va fer una diagnosi de la situació empresarial i industrial actual de l’Alta Segarra i va apuntar alguns dels reptes pendents.

Per la seva part, Josep Maria Pujol, president de l’Associació Empresarial Alta Segarra, va explicar algun dels projectes amb què està treballant l’entitat creada el passat 1 de març de 2022. En aquesta línia, va destacar que s’estan realitzant accions en la línia de compartir recursos davant de necessitats compartides, afrontar la mancança de formació del personal a través de treballar un pla formatiu a les empreses i, també, s’està estudiant la possibilitat de crear una comunitat energètica entre les empreses de l’Alta Segarra per afrontar el repte de la transició energètica. Finalment, va insistir en la importància de la creació de l’associació per tal de poder tenir força i esdevenir un interlocutor vàlid amb l’administració. En aquest sentit, va mostrar-se satisfet per l’interès que estan rebent d’algunes empreses de per poder-se associar pròximament.

Ponència sobre transformació digital dels negocis

L’expert Genís Roca va explicar el moment amb què es troba la digitalització, que no és un procés tecnològic sinó de transformació social, i  va apuntar alguns dels canvis claus en aspectes bàsics dels sistemes de producció (processos, contacte amb el client, serveis i productes i model de negoci)  que cal tenir en compte introduir als negocis per avançar en aquesta direcció i adaptar-se al moment actual.

La Jornada Empresarial, promoguda per l’Ajuntament de Calaf, es va poder portar a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona dels Centres Locals dels Serveis a les Empreses (CLSE).

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*