Inici Societat La fira Agro Alta Segarra de Calaf mostrarà les innovacions del sector...

La fira Agro Alta Segarra de Calaf mostrarà les innovacions del sector agrícola

COMPARTIR

La cinquena edició de l’Agro Alta Segarra tindrà lloc els dies 2 i 3 de setembre a Calaf. Com a novetat d’aquest any, la fira es realitzarà en una nova ubicació, una esplanada de terra situada a la carretera Llarga i realitzarà les ponències per a professionals al Casal de Calaf (ctra. Llarga, 11).

Aquest 2022 la fira mantindrà la seva essència i serà un esdeveniment professional i dinàmic, amb exhibicions tècniques de maquinària, un ampli espai dedicat a productes i serveis per a la pagesia i dues jornades de ponències per a professionals.

La Consellera Teresa Jordà serà qui donarà el tret de sortida a l’Agro Alta Segarra el divendres 2 de setembre a les 9.30 h durant la jornada tècnica RECOMEX 2022 destinada als resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern organitzades pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries).

A més, el dissabte 2 de setembre al matí hi haurà una segona jornada formativa a càrrec de l’Escola Agrària de Tàrrega, Maquinària Solà i Tallers Bascompte dedicada als equips per aplicació variable en agricultura de precisió.

D’altra banda, una de les principals diferències amb altres fires agrícoles de Catalunya i el que la fa única, és el protagonisme de les màquines en moviment i treballant. Així doncs, com s’ha pogut constatar en les diferents edicions, l’espai de demostracions serà un magnífic aparador de les millors i més noves propostes de la maquinària agrícola que es podran veure al llarg dels dos dies.

Es pot consultar el llistat d’expositors i la resta d’activitats de la programació a www.firescalaf.cat.

A punt la Festa Major de Calaf

A més de la fira, Calaf celebra el proper cap de setmana la seva Festa Major.

El cap de cartell d’aquesta edició serà el grup de Terrassa Doctor Prats presentant el seu quart disc «Pel cantó bo» (Música Global 2022). La banda actuarà la nit del dissabte 3 de setembre a la plaça dels Arbres a partir de les 23.30h i compartirà escenari amb el grup Maruja Limón i dj Send0.

D’altra banda, Natxo Tarrés (ex cantant de Gossos) & The Wireless faran reviure Bob Marley durant el concert de divendres 2 de setembre a la nit, després del pregó. Animal Dj .

Pel que fa al públic infantil, el grup d’animació Xiula actuarà el dissabte 3 a les 17.30 h amb l’espectacle «Big Chicken» amb què faran un repàs per tots els seus èxits.

La gran Orquestra Selvatana serà un altre dels plats forts de la programació que després de l’èxit de l’any passat, enguany tornarà a amenitzar el concert i el ball del dilluns 5 de setembre a la tarda.

Dins de la programació de la Festa Major tampoc hi faltarà el country amb Joe Fields, dijous al vespre a plaça BCN 92; el concert de Sardanes amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsonsa, el diumenge 4 després de missa o el concert d’havaneres amb Havàname, el diumenge 4 a la tarda.

Finalment, també hi haurà les propostes més populars a càrrec de les entitats com la cercavila dels Geganters i Grallers el dissabte a la tarda o el correfoc amb els Diables de l’Alta Segarra el diumenge a la nit. Un gran castell de focs clourà des del Castell la Festa Major el dilluns al vespre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*