Inici Destacats Calaf acollirà la quarta fira Agro Alta Segarra

Calaf acollirà la quarta fira Agro Alta Segarra

COMPARTIR

La fira Agro Alta Segarra de Calaf enguany tindrà lloc el divendres 6 de setembre de 10h a 20h i dissabte 7 de 10h a 14h. En aquesta quarta edició, es faran dues jornades tècniques el divendres amb l’objectiu d’esdevenir una fira de referència pel que fa a la formació i divulgació entre els professionals del món agrari. Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, serà l’encarregada de donar el tret de sortida el divendres al matí a les formacions.

A partir de les 10h, es realitzarà la jornada tècnica «Recomex. Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius», que ja compta amb més de 250 inscrits i que està organitzada per l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA). En aquesta, es presentaran algunes de les problemàtiques més importants en els cultius extensius d’hivern i es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que poden ser una oportunitat per al sector.

A la tarda, serà el torn de la formació sobre desherbatge mecànic i sembradora elèctrica, organitzada pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i Unió de Pagesos, que posarà l’accent en el control de males herbes mitjançant sistemes mecànics. Aquest control és una estratègia més que té a disposició l’agricultor per combinar amb les ja existents i assolir més efectivitat i eficiència al llarg del temps. L’objectiu és veure alguns dels aparells amb què poden fer aquest control. En cadascun utilitzen diferents sistemes de treball i és important conèixer el seu maneig per aconseguir una bona eficàcia. Durant la jornada també es podrà veure una sembradora elèctrica, i s’explicarà les novetats que suposa l’entrada en vigor de la nova normativa de maquinària.

Les xerrades són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament a través dels enllaços que trobareu al web www.firescalaf.cat

Una desena d’inscrits al 2n tractor festival

Després de l’èxit de l’any passat, en aquesta quarta edició la fira repetirà, el dissabte al matí, la proposta de gimcana de tractors on els participants mostraran les seves habilitats sobre el vehicle.

Els conductors hauran de fer un circuit amb diferents proves i es puntuarà tant la seva habilitat com el temps.

De moment, la gimcana compta amb una desena d’inscrits. Les inscripcions es poden fer a través de 637 81 14 27.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*