Inici Societat El Bruc, parada dels pagesos abans d’arribar amb els seus tractors a...

El Bruc, parada dels pagesos abans d’arribar amb els seus tractors a Barcelona

COMPARTIR

Els centenars de tractors que han sortit aquest dimecres a dos quarts de vuit del matí des de l’A-2 a l’altura de Fondarella, al Pla d’Urgell, han fet una parada tècnica a l’àrea de servei del Bruc, en el seu trajecte cap a Barcelona. Els tractors han arribat al voltant de les onze del matí al Bruc i alguns han aprofitat per omplir els dipòsits de gasolina i per esmorzar. «Ens hem unit a la manifestació per fer pressió perquè els polítics ens escoltin», ha explicat Àlex Serra, un dels participants de les terres de Lleida que es mostra convençut que la millor manera és fer-ho de forma conjunta amb tot el sector. Aquest col·lectiu de pagesos ha entrat a Barcelona per la Diagonal.

Quan quedaven pocs minuts per les onze del matí han començat a arribar els primers tractors provinents de Ponent a l’àrea de servei del Bruc. Els pagesos han aprofitat per anar al lavabo, esmorzar i fer un cafè per agafar forces per les hores que els quedaven per arribar a Barcelona. Alguns tractors -sobretot els més petits- han aprofitat també per omplir el dipòsit. La parada ha durat al voltant d’una hora i, cap a les dotze, ja han tornat a reprendre la marxa. També perquè poguessin arribar molts dels tractors que havien quedat aturats a l’alçada del Túnel del Bruc.

Un dels pagesos que forma part de la comitiva és l’Àlex Serra, de Lleida. Assegura que l’objectiu que tenen és fer-se «escoltar» i també «fer pressió als polítics». «A veure si conjuntament tots els pagesos i les agrupacions fem prou pressió i ens fan cas», ha apuntat. Considera que encara hi ha una «gran desconnexió» entre el món urbà i el rural i creu que és molt important que la societat «empatitzi» amb el sector primari i sigui «conscient» de la seva importància.

També Joan Saltó i Xavier Roig, pagesos de Torregrossa, s’han volgut unir a les protestes i asseguren que estan sent un «èxit total». Creuen que és important ser avui a Barcelona perquè és «l’única manera de poder aconseguir alguna cosa». «A Lleida encara no ens veiem prou, hem d’anar a fer més mal als de Barcelona i que sàpiguen què és un tractor», exposa Saltó, que diu que els tractors estan preparats «pel que convingui».

Oriol Roca, pagès de Santa Coloma de Queralt, també està fent la marxa amb tractor fins a Barcelona. Per ell és una gran càrrega l'»excés de burocràcia» amb què es troben els pagesos. Diu que s’ha quedat molt sorprès amb la gran resposta que ha tingut la mobilització. També ho pensa Joan Vidal, un jove pagès de Sant Martí de Tous. Critica que estan «farts» que «les lleis les facin persones des d’unes oficines que no han xafat mai el territori». «Avui anem a Barceloan perquè se’ns escolti, per reclamar uns preus dignes i perquè puguem viure de la terra», exposa.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*