Inici Cultura La Biblioteca d’Igualada commemora el mes de la Salut Mental amb diverses...

La Biblioteca d’Igualada commemora el mes de la Salut Mental amb diverses activitats i una guia de lectura

COMPARTIR

La salut mental serà l’eix central de l’agenda d’octubre a la Biblioteca Central d’Igualada, amb diverses propostes adreçades a tots els públics. D’una banda, i coorganitzat amb l’Associació de Psicòlogues i Psicòlegs de l’Anoia (APPA) es farà l’espectacle «Dieta antiexpectatives», un divertit monòleg teatralitzat a càrrec de la Dra. Bleda. Això serà el dimarts 10 d’octubre a les 7 de la tarda, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, i l’entrada és lliure amb taquilla inversa. La setmana següent, el dimarts 17 a les 7, es presentarà a la Biblioteca el Comitè en 1a. persona de la Federació Salut Mental Catalunya, que treballa per acompanyar les persones que estan en moments de molta vulnerabilitat i patiment i per trencar estigmes.

Durant tot el mes d’octubre, l’Espai Jove acull l’exposició de l’igualadí Alexis Llaràs. Aquí mostra les pàgines del còmic que va fer sobre la història del seu germà, el qual des de molt jove va patir una malaltia mental. Una història «emotiva i personal», en paraules seves, que ara vol compartir amb el públic.

D’altra banda, les àrees infantils de les biblioteques de l’Anoia, que treballen sota el nom d’AnoietsXBM, han elaborat una guia de contes i llibres infantils sobre la salut mental i el benestar emocional, que es pot trobar a totes les biblioteques de la comarca i els bibliobusos Montserrat i Serra de Rubió i també a la pàgina web www.bibliotecaigualada.cat. Aquí s’hi recull una selecció de contes de diverses temàtiques, des de l’ansietat al trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat. I és que un conte és la manera més fàcil i bonica d’explicar als nostres infants aquests temes delicats.

FER UN COMENTARI

*