Inici Cultura La Biblioteca Central d’Igualada commemora el centenari del «pare» de Charlie Brown

La Biblioteca Central d’Igualada commemora el centenari del «pare» de Charlie Brown

COMPARTIR

 La Biblioteca Central d’Igualada recorda amb una exposició la vida i llegat artístic de Charles M. Schulz, coincidint amb la commemoració del centenari del seu naixement. La mostra permet fer un repàs a la vida d’aquest artista nord-americà singular que va crear Charles Brown i Snoopy, els protagonistes indiscutibles de la tira còmica mundialment famosa que en català es coneix amb els seus noms, però que originalment porta per títol «Peanuts» (literalment cacauets, però que aquí podria tenir el significat figurat de menudeses). També s’hi poden veure exemplars d’aquests còmics que hi ha a la Biblioteca.

Schulz va publicar la tira per primera vegada el 2 d’octubre de 1950, simultàniament a set diaris nord-americans, i no va deixar fer-ho durant 50 anys, fins el dia abans de la seva mort, el 12 de febrer del 2000. Durant aquest temps Charlie Brown i Snoopy es van convertir en un fenomen mundial. S’han produït diferents productes amb les seves imatges, pel·lícules, vídeos i fins i tot Snoopy s’ha convertit en un símbol per la NASA.

Aquesta tira còmica no estava inicialment adreçada als infants, sinó al lector adult i no va ser fins més endavant que es van filmar els vídeos i pel·lícules per a públic més petit. A «Peanuts» els protagonistes són els nens, el seu entorn diari i les seves reflexions, inquietuds e incomprensió del món adult, i també aquells sentiments que normalment no es relacionen amb ells, com les angunies, la soledat, el desamors…. i tot això expressat amb l’elegant sentit de l’humor d’en Schulz. L’exposició es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca fins al 30 de juliol.

FER UN COMENTARI

*