Inici Cultura La Biblioteca i el CECI recorden l’historiador igualadí Pere Pascual Domènech

La Biblioteca i el CECI recorden l’historiador igualadí Pere Pascual Domènech

COMPARTIR

La Biblioteca Central d’Igualada acollirà el proper dimarts, 21 de novembre, a les 7 de la tarda, un acte d’homenatge a l’historiador igualadí Pere Pascual Domènech. Es tracta de la conferència Pere Pascual (1945-2023): història local, història total, organitzada pel Centre d’Estudis Comarcals de l’Anoia (CECI), amb la col·laboració del Centre d’Estudis Jordi Nadal de la Universitat de Barcelona (UB).

En l’acte es farà un repàs de la figura de Pere Pascual, així com de les seves principals fites historiogràfiques. Hi participaran els doctors en història Jordi Catalán i Josep Colomé, així com Miquel Gutiérrez que farà de moderador, tots ells professors de la Universitat de Barcelona. La vetllada serà presentada per Xavier Barberà, president del CECI.

Pere Pascual va ser catedràtic d’història econòmica i professor emèrit de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB. Al llarg de la seva trajectòria es va convertir en un gran especialista de la història i l’impacte econòmic del ferrocarril a Catalunya durant el segle XIX i la primera meitat del XX. També va ser un dels impulsors de la renovació del CECI, als anys setanta, i va estar al capdavant de la Secció d’Història Dr. Joan Mercader.

A la Col·lecció Local de la Biblioteca es poden trobar tots els llibres i estudis publicats per l’historiador igualadí, que va estudiar i documentar a fons la història de diverses indústries tèxtils i adoberes de la ciutat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*