Inici Destacats Artisania participa a l’esdeveniment “El Bus a Cegues” de la Xarxa de...

Artisania participa a l’esdeveniment “El Bus a Cegues” de la Xarxa de Turisme Industrial

COMPARTIR

El passat divendres 28 de juny, la comarca de l’Anoia va ser l’escenari protagonista escollit per la Xarxa de Turisme Industrial per al desenvolupament de l’activitat «El Bus a Cegues». Aquesta iniciativa innovadora té com a objectiu mostrar en directe els processos productius i l’artesania del territori. L’activitat consisteix en un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments catalans, on els participants només saben el nom de la ruta, l’hora de sortida i l’arribada.

Així, un total de 53 participants de diferents ciutats catalanes, van arribar a Igualada a primera hora del matí. El programa del dia va començar amb una visita al Leather Cluster Barcelona, a l’Adoberia Bella i a Curtits Badia. Després es van traslladar a Tous, on van dinar a l’Ateneu de Tous i la tarda, la van dedicar a conèixer els 5 tallers artesans: Taller Argo, Astrologia Artesanal, Bola de Fang, Naturalfelt i Diogen Disseny. Una oportunitat única per entendre i apreciar l’esforç i dedicació que hi ha darrere de cada peça d’aquests artesans.

Aquesta participació va permetre als visitants conèixer de primera mà les tècniques i secrets dels nostres artesans, i va posar en valor la riquesa cultural i artesanal de la nostra comarca.

L’esdeveniment no només va destacar per l’interès que va despertar entre els assistents, sinó també perquè la comarca de l’Anoia va ser escollida per ser protagonista d’aquesta activitat. Això subratlla la importància de la nostra comarca en el panorama industrial i artesanal de Catalunya.

Aquesta iniciativa ha sigut fruit d’una col·laboració conjunta entre la Xarxa de Turisme Industrial (XATIC), el Museu de la Pell d’Igualada i Artisania, que conjuntament van confeccionar el programa conjunt perquè els visitants descobrissin la comarca de l’Anoia des de la seva basant industrial i artesanal.

Artisania, com a iniciativa d’Anoia en Transició i liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia, és una marca que busca projectar el territori rural de l’Anoia des de l’artesania contemporània i de qualitat. Construïda a través de la cooperació entre municipis i amb els creadors, Artisania encarna els valors de l’artesania per potenciar la ruralitat dels pobles, l’entorn natural i el talent a l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*