Inici Cinema Arriba a l’Anoia la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic

Arriba a l’Anoia la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic

COMPARTIR

El divendres, 29 de setembre, el Node Anoia del Col·lectiu Eixarcolant i l’entitat col·laboradora Ecomercaderet, acolliràn la projecció de la pel·lícula Recol·lectors, de Jumana Manna (65′, 2022) Palestina. La projecció es farà a Can Mercaderet, La Mallola (Santa Maragrida de Montbui).

Recol·lectors es pregunta: com alimentar la família quan vius en un territori ocupat i les lleis prohibeixen recol·lectar aliments silvestres? Aquest és el drama que compta aquesta pel·lícula Palestina, amb humor i ritme meditatio. Les restriccions prohibeixen la recol·lecció d»akkoub i za’atar (farigola), i plantes similars a les carxofes, i han resultat en multes i judicis per a centenars de persones atrapades recol·lectant aquestes plantes natives. Seguint les plantes des de la natura fins a la cuina, des de les persecucions dels recol·lectors fins a les defenses als tribunals, aquesta pel·lícula captura l’alegria i el coneixement encarnats en aquestes tradicions, que ara són resistència.

Aquesta sessió forma part de la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic, emmarcada dins la 13a Mostra de Cinema internacional Etnogràfic i dinamitzada pels 19 nodes territorials del Col·lectiu Eixarcolant, repartits al llarg del territori de parla catalana. El programa contempla més de 30 passis de pel·lícules documentals de temàtica etnobotànica entre el 14 de setembre i el 6 d’octubre, passant per centres cívics, biblioteques, hortes, sales comercials i espais comunitaris autogestionats.

És una invitació a totes les persones i entitats locals que, inspirades per les plantes que ens envolten, preocupades per la crisi ecosocial o abocades a transformar l’actual sistema agroalimentari, vulguin trobar-se al voltant del foc cinematogràfic d’una bona pel·lícula per a crear un espai de reflexió, reconeixement mutu i conèixer una mica més sobre el treball que duu a terme el Col·lectiu Eixarcolant i el Node Anoia.

Eixarcolant és un projecte col·lectiu sense ànim de lucre, que treballa per transformar els sistemes agroalimentaris per tal que siguin més saludables sostenibles i justos, gràcies a la recuperació de les plantes oblidades (espècies silvestres i varietats tradicionals) i els coneixements associats.

La seva Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades arriba enguany a la 8a edició el proper 7 d’octubre a Igualada amb més de 100 activitats simultànies. Entre d’altres inclou tallers, passejades etnobotániques, xarrades i tasts. Per a saber-ne més, acompanya’ns aquest divendres, 29 de setembre a les 20:00 a la següent adreça: Can Mercaderet, La Mallola (Santa Margarida de Montbui). Activitat gratuïta i oberta a tot públic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*