Inici Societat Arriba a judici la trama anoienca que aconseguia pensions d’incapacitat

Arriba a judici la trama anoienca que aconseguia pensions d’incapacitat

COMPARTIR

La trama que presumptament va aconseguir prestacions d’incapacitat amb informes mèdics falsificats arriba a judici. Al banc dels acusats s’asseuran 17 persones, la majoria anoiencs. Entre el març del 2011 i el març del 2013, els acusats es van presentar davant l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) per sol·licitar el reconeixement de pensions contributives per patologies “que no tenien en absolut”, segons l’escrit de qualificació del ministeri fiscal que ha fet públic el diari Crònica Global, que hi afegeix que es van fer servir “informes mèdics falsos amb aparença d’oficialitat i la simulació directa de símptomes davant dels facultatius” de l’ICAM.

Entre els acusats d’haver obtingut una prestació de manera irregular hi ha Agustina Solís, regidora independent de l’equip de
govern d’ERC de l’Ajuntament de Jorba des de l’any 2015. La regidora ja ha presentat la seva dimissió, que serà efectiva en un ple extraordinari la propera setmana.

Segons la fiscalia, la presumpta cap de la trama, Nieves V. “indicava a la resta d’acusats com havien d’actuar davant del reconeixement mèdic, simulant símptomes i comportaments coherents amb els diagnòstics que contenien els informes”.

El fiscal demana per a la principal acusada 450.000 euros de multa. Per als altres 16 acusats demana el retorn de la prestació cobrada, que en alguns casos supera els 45.000 euros.

FER UN COMENTARI

*