Inici Societat Arrenca una nova campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades

Arrenca una nova campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades

COMPARTIR

El passat 5 d’agost va començar la 39ena. campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades, que durarà fins el 27 d’agost. Hi participen 20 arqueòlegs que treballaran el nivell R, més de 60.000 anys d’antiguitat. L’any passat ja es va començar a excavar el nivell amb l’aparició de nombroses restes destacades com són fogars, restes de fauna i eines lítiques. Aquesta campanya acabarà de posar al descobert tota aquesta intensa ocupació que permetrà conèixer com vivien els grups neandertal que varen establir-se a l’abric en aquestes etapes.

La campanya d’enguany està subvencionada per l’Ajuntament de Capellades i pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dins el projecte Projecte d’investigació Abric Romaní-Cinglera del Capelló.

Es podrà visitar del 7 al 25 d’agost, en els següents horaris:

– Matins: visites guiades a 11h i a 12h (Entrada reduïda 3€/p)

– Tardes: visites lliures no guiades de 17h a 19h (Gratuït)

El dia 16 d’agost, per la tarda estarà tancat per fer el «Taller d’eines prehistòriques». Per participar-hi cal fer reserva prèvia a www.entrapolis.com. Els dies 14 i 21 d’agost estarà tancat.

Paral·lelament del 9 al 13 d’agost es fa les “Nits de la Cinglera”, una proposta nocturna prèvia a la Festa Major de Capellades – amb reserva anticipada també a entrapolis.com- que permetrà fer una caminada per la Cinglera, gaudint del recorregut il·luminat.

FER UN COMENTARI

*