Inici Societat Argençola i Tous se sumen a l’Associació de Municipis i Entitats per...

Argençola i Tous se sumen a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

COMPARTIR

Després de mesos de feina, una cinquantena de municipis catalans, entre ells els municipia anoiencs d’Argençola i Sant Martí de Tous, han començat el procés per constituir l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) que aplegarà els municipis compromesos amb la gestió pública de l’energia.

L’associació AMEP tindrà per objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica i desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible. Són, tots ells, objectius que encaixen de ple en el projecte “Tous en Transició” que va néixer com una iniciativa municipal l’any 2010, assumint els reptes del moviment “municipis en transició” iniciat l’any 2005 a Irlanda, i que va recollir iniciatives de conscienciació molt interessants fruit de la participació ciutadana.

Des d’aleshores l’Ajuntament de Tous, dins del pla “Tous en Transició”, ha impulsat diversos projectes sobre la producció d’energia sostenible i el seu foment, la salut comunitària de proximitat, la convivència, el civisme i la salut emocional dels veïns, l’educació de qualitat en un entorn rural, l’economia, el comerç i l’agricultura Km0.

L’alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, afirma: “des de Tous treballem per una transició energètica real que acabi amb l’oligopoli existent. El model energètic actual genera uns costos ambientals, socials, econòmics i de salut que no podem acceptar en l’actual situació d’emergència climàtica”. Alquézar afegeix: “els Ajuntaments som una peça clau a l’hora de reformar el model de distribució d’energia elèctrica i nosaltres hi estem profundament compromesos”.

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública es va presentar el dia 20 de juliol a Terrassa i va comptar amb la presència, a través d’una plataforma virtual, d’alcaldes i regidors dels municipis membres. La previsió és que el setembre s’aprovin els estatuts de l’AMEP als plens municipals dels ajuntaments adherits i que, durant el mes d’octubre, se celebri l’assemblea general constituent de la nova entitat a Terrassa.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*