Inici Societat Argençola acollirà una nova Matinal d’intercanvi de llavors de la Catalunya interior

Argençola acollirà una nova Matinal d’intercanvi de llavors de la Catalunya interior

COMPARTIR

El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola organitza aquest diumenge 3 de març, la matinal d’intercanvi de llavors, que enguany compleix vuit anys, vol ser un espai on els amants, aficionats i professionals del món de l’agricultura intercanvien experiències i coneixements, a més de retornar al cicle de cultiu, llavors de varietats que tenen el perill de quedar en l’oblit. L’entorn del municipi d’Argençola, privilegiat, ens ha acompanyat en totes les edicions.

Les activitats de diumenge començaran a les 9 del matí, amb una caminada popular «Matinals del Trill 2019» Ruta de la Pedra Seca d’Argençola, per participar-hi cal inscripció prèvia a la plana web del Trill.

També compta amb una Jornada Tècnica PAT, «Llavors ecològiques locals i tradicionals», a la Sala polivalent de l’Ajuntament d’Argençola.

Durant tot el matí s’habilitarà un espai de trobada on intercanviar llavors i un petit mercat de productes de proximitat, on podreu esmorzar i a les 2 del migdia participar en el dinar popular amb la degustació d’una paella de verdures, amb vins i caves del Viticultors de la Conca d’Òdena.

Les llavors que any rere any són l’element aglutinador de la jornada prenen un punt més de protagonisme des de l’edició passada, on a part d’estar exposades per què cada un dels participants es pugui endur les que li puguin interessar mentre deixa les seves pròpies, es fa una tasca de caracterització d’aquestes llavors. L’objectiu d’aquest segon pas és que totes i cadascuna de les persones que participen en la matinal, en aportar els seus exemplars, ens informin de les particularitats d’aquests. Per la qual cosa, us demanarem que, abans d’entrar ens ompliu una fitxa amb informació sobre les llavors que porteu vosaltres en l’intercanvi. Per fer aquesta tasca més efectiva, els voluntaris de l’associació el Trill, estaran a la vostra disposició per resoldre els dubtes que podeu tenir.

Les llavors presenten un patrimoni genètic que l’home ha tardat milers d’anys en modelar. Des que les llavors comercials han entrat de ple en el món de l’agricultura, aquest patrimoni s’ha vist escapçat quasi en la seva totalitat. Aquesta matinal pretén posar el seu granet de sorra per què les llavors ancestrals que encara sobreviuen, ho continuen fent.

En cas de mal temps la matinal es farà en espais coberts. Podeu trobar més informació a www.eltrill.org.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*