Inici Cartes dels lectors Un any després de la brutal violació, Igualada no té gran part...

Un any després de la brutal violació, Igualada no té gran part de les càmeres de seguretat instal·lades

COMPARTIR

ARA FARÀ UN ANY DE LA BRUTAL VIOLACIÓ I  IGUALADA NO TE LES CÀMERES DE SEGURETAT INSTAL·LADES

 

Aviat farà un any de la Brutal Violació de la menor a Igualada la nit del 1 de Novembre del 2021,  i encara no s’han instal·lat les càmeres de Seguretat Ciutadana.

Si, encara no estan instal·lades ni assignades  a cap empresa per fer-lo . El concurs públic no està finalitzat com es pot consultar al Portal de Contractació Pública.

 

Marc Castells i Carlota Carner porten quasi un any mentint sobre el tema.

 

Abans de destapar totes les mentides , fem un repàs a la història del tema:

 

El dia 29 de setembre del 2021, 12 de les 13 Associacions de Veïns d’Igualada li fan arribar una carta a Marc Castells demanant-li «una reunió urgent per tractar la falta de seguretat que estem patint darrerament a la nostra ciutat»

 

Marc Castells els hi nega la reunió al·legant que les Associacions i el tema  estan «polititzades» i que «ell no és el responsable de la seguretat ciutadana».

 

La nit del 1 de novembre una menor és brutalment violada i deixada per morta al Polígon d’Igualada…

 

La nit del 4 al 5 de novembre hi ha un intent de violació al centre, a l’entrada d’un edifici i que no arriba a més gràcies a que va sortir un veí al escoltar el soroll.

 

Va ser una vegada que va ser notificat Marc Castells de la segona agressió sexual , el dia 5 de novembre, el dia que llavors va canviar d’idea i va notificar a les Asso. de Veïns que sí que es reunirien.

 

L’agressor sexual de la nit del 4 al 5 de novembre va ser detingut i coneguts el fets el 18 de novembre, fins llavors no s’havia fet públic. De les Associacions de Veïns parlaré al final de l’escrit.

 

El cas de la brutal violació, com ja és més que conegut, es va poder resoldre gràcies a les gravacions de vídeo d’un particular i no per les càmeres de seguretat que no tenia ni té Igualada.

 

Ara al primer semestre del 2022 les dades de delictes a Igualada marquen un greu augment: Un 33% d’increment dels delictes penals. 3 violacions. Els robatoris amb intimidació i violència s’han incrementat un 150%.

 

Unes dades molt bones?! i per molt que ho comparin amb les dades de Manresa i Vic es tindran que analitzar el volum de visitants i més que tenen les altres ciutats. Igualada la gran part dels dies està buida .

 

Ara anem a destapar les mentides de Marc Castells i Carlota Carner en un tema tan delicat com és aquest.

 

Una vegada va esclatar el greu problema i que s’ha resolt gràcies a un particular, ja  que els Mossos van tenir molts problemes per resoldre al no existir una xarxa de Càmeres de Seguretat Ciutadana a Igualada, Carlota Carner va anunciar a tots els mitjans de comunicació que instal·larien una vintena de Càmeres de Seguretat que ja tenien previst d’abans del greu succés.

 

Encara no estan assignades a cap empresa per fer-ho i aviat farà un any.

Un tema previst, encara no està resolt ? Tot una mentida .

 

El projecte de les càmeres de Seguretat Ciutadana es va aparcar fa anys, el Marc Castells no va creure que era una necessitat. La seguretat com demostra cada dia, no és una prioritat pel Marc Castells. Hem de recordar que en els últims 5 dels 10 anys del Projecte de l’Anella Verda s’ha gastat 12 Milions d’euros, la prioritat es fer un camí a una ciutat envoltada de camins.

 

El dia 24 de gener, un dia abans del Ple de l’Ajuntament d’Igualada , es presenta a la premsa la instal·lació de 5 càmeres de seguretat. El lloc per fer-ho i que segons ells no té res a veure amb el greu succés, és el carrer Gran Bretanya des de on es pot veure al fons la discoteca d’on va sortir la menor.

 

La presentació de les càmeres les va fer Marc Castells Batlle d’Igualada , qui presideix la Junta Local de Seguretat i màxima autoritat de la Policia Local ? No, ho va fer Carlota Carner i Miquel Vives .

 

Marc Castells no presenta res que estigui lligat a un problema, i això és un gran problema i amb  grans mentides. Demostra que no presenta res associat a un gran problema el fet, per exemple, que no ha fet ni cap foto ni cap comentari de la reforma del Passeig Verdaguer (amb 2 morts per atropellaments, nens atropellats a la porta de l’escola i centenars i centenars de ferits per atropellament allà passeig) . O la recent reubicació del semàfor de la Escola Dolors Martí , que s’ha de dir que encara se’l segueixen saltant en vermell.

 

Podeu veure fotos de canvis de rajoles, floretes i bancs al les xarxes socials de Marc Castells , però res de tot això.

 

Les 5 càmeres les van presentar públicament als mitjans el dia 24 de febrer, però fins el dia 13 de març no es connectaven a la xarxa de videovigilància. Tinc la foto de Instal·lacions Blaya fent la connexió de la del semàfor de l’escola Dolors Martí.

 

Hem de recordar que el dia 13 de març al semàfor de l’Escola Dolors Martí va estar a punt de ser atropellat un nen, va sortir al diari, i que per sort ( com molts d’altres casos ) es va salvar de miracle de ser atropellat.

 

Si no hagués sigut així i el vehicle s’hagués donat  a la fuga no tindríem les imatges ja que allà tan sols hi havia una càmera inoperativa…

 

Una de les  altres mentides que porten dient tot l’any el Marc Castells i la Carlota Carner és el fet de presentar les Càmeres Perimetrals de les Comes i d’altres edificis com a «Càmeres de Seguretat Ciutadana» quan no ho són i on la finalitat és ,com ells van comentar en roda de premsa, es una altre  «l’objectiu és protegir millor algunes de  les zones sensibles de l’equipament com són passadissos, portes, vestidors, oficines i bar per tal d’evitar que s’hi puguin realitzar actes vandàlics»

 

Es una mentida rere d’altre .

 

El projecte de les Càmeres de Seguretat  Ciutadana va sortir a Concurs Públic per un import de 217.800€ el dia 02/08/2022 i encara no estan adjudicades a cap empresa com ho demostra el Portal de Contractació Pública.

 

Dintre del projecte toca reubicar moltes de les  5 càmeres que ja es van instal·lar a principis d’any i que són de «trànsit» . Fet que demostra que es van fer a correcuita per rentar la imatge de Marc Castells i que ha suposat pagar uns 18.000€ de més per no fer la feina com toca.

 

Per poder instal·lar les càmeres s’ha tingut que realitzar un estudi tècnic i jurídic en un temps record.  Parlen d’una instal·lació d’una vintena de càmeres, però és una mentida.

Es tindria que parlar de punts de control ja que en molts dels punts hi han dos càmeres juntes, una per a control de matrícules i l’altre per a ambient.

 

Falten pocs dies per fer un any d’una data que tothom voldria oblidar i les càmeres no estan instal·lades.

 

El projecte de les Càmeres té un cost total de 217.800€, esta sense finalitzar i  ja fa anys que tindria que estar fet.

Un import que es calderilla si ho comparem amb el que es gasta Marc Castells a l’Anella verda:

12 Milions en 5 dels 10 anys.

1,7 Milions de manteniment ..

o 116.000€ en aigua per regar l’Anella Verda…

 

El tema de la Junta Local de Seguretat és un altre de les  grans mentides del Marc Castells . Segons ell i la Carlota Carner la Junta es reuneix periodicament. Mentida.

La Junta segons «LLEI 4/2003, de 7 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya» ha de fer una Junta anual on han d’assistir les Asso. de  Veïns.

 

Llavors, si fins que les Associacions de Veïns no li van reclamar les reunions, la Junta amb qui es reunia? no pot definir-se Junta Local de Seguretat si no estan representats totes les parts que marquen la llei.

Una altre mentida del Marc Castells.

 

S’ha de dir que els socis de Govern, els que li han anat aprovant els Pressupostos cada any i no han exigit res en tema Seguretat, el Jordi Cuadras d’Igualada Som-hi, van aprofitar la polèmica i van descobrir que Igualada no té un Pla Local de Seguretat.

 

Fins llavors el Jordi Cuadras  li ha anat aprovant en pressupostos sense investigar ni exigir  res del tema Seguretat. El Pla Local de Seguretat tampoc està aprovat, els pressupostos que li han regalat els 12 Milions per l’anella Verda si.

 

Ara tindríem  que saber si ja que pel que sembla a Marc Castells  ja no li va res fer viatges ,anar al Vaticà ha sigut un passeig, tindríem que saber si ja ha trucat a ha anat a veure a la menor i la seva família per parlar.

Com va reconèixer a l’entrevista de Rac1 al Jordi Basté, ni havia visitat ni trucat ni a la menor ni a la seva família.

Segons va dir el Marc Castells » no ho he fet, són de fora…era una família que no vivien a la nostre la ciutat i el contacte no ha sigut possible»…

Pel que es veu fer 30 o 50 minuts de cotxe és molt i agafar el telèfon tampoc ha sigut mai una opció…

Empatia total i moltes moltes ganes de dotar de seguretat la ciutat que tant estima.

 

Carles Aguilera

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. He anotat malament dues dates a una part de l’escrit.

    On diu » les van presentar públicament als mitjans el dia 24 de febrer,però fins el dia 13 de març… »

    Les dates correctes son » les van presentar públicament als mitjans el dia 24 de gener, però fins el dia 13 de febrer…. «.

FER UN COMENTARI

*