Inici Destacats Alumnes de l’institut vilanoví protagonitzen el musical «The Greatest Showman»

Alumnes de l’institut vilanoví protagonitzen el musical «The Greatest Showman»

COMPARTIR

L’alumnat de l’Institut Pla de les Moreres de Vilanova del Camí va guanyar-se el públic el passat dilluns amb l’adaptació del musical The Greatest Showman. Va ser una experiència molt positiva i enriquidora per als joves que feia mesos que treballaven en aquest projecte i, la veritat és que no van decebre a ningú. Com si fossin professionals del sector, els joves van demostrar un gran talent artístic sobre l’escenari.

Els professors de música de l’Institut Pla de les Moreres, Óscar Zamora i Albert Pardo, asseguren que aquest dilluns va esdevenir una jornada “intensa i plena d’emocions” i celebren amb entusiasme aquest exitós musical protagonitzat pels alumnes.

L’esdeveniment, que va tenir lloc a Can Papasseit, va demostrar el gran talent artístic i la dedicació dels joves, va aconseguir captivar el públic assistent.

L’alumnat va fer tres passis en un sol dia, les dues del matí tancades a l’alumnat del centre i la de la tarda oberta a les famílies, així és que es calcula l’espectacle el van veure prop de 800 persones.

Un repte que va requerir un gran esforç i professionalitat en una jornada que els professors de música qualifiquen d’esgotadora però molt gratificant per a tots. Óscar Zamora explica que “l’alumnat va impressionar amb les seves actuacions, i amb una maduresa artística sorprenent”.

El públic va tenir l’oportunitat de gaudir d’un espectacle amb ball, música i un guió fantàstic, que va emocionar a tothom. Les felicitacions de les famílies no van trigar a arribar, destacant la cohesió social entre l’alumnat i l’envejable convivència entre els diferents nivells educatius.

Malgrat l’èxit de l’esdeveniment, alguns participants van lamentar la manca de reconeixement de les matèries artístiques a l’institut vilanoví. L’alumnat que vol estudiar aquesta matèria s’ha de desplaçar al Mercader, d’Igualada, l’únic centre de la Conca que ofereix aquesta modalitat de batxillerat.

Els professors de música també esperen que aquesta experiència serveixi per reivindicar la importància de la música i altres àmbits artístics en l’educació dels joves.

Tant Óscar Zamora com Albert Pardo, professors de música de l’Institut Pla de les Moreres, es mostren satisfets amb el resultat i ja pensen en futures produccions. Desitgen que l’èxit d’aquest musical serveixi com a punt de partida per a noves iniciatives artístiques, donant als alumnes l’oportunitat de desenvolupar el seu talent i aconseguir la mateixa professionalitat que han demostrat en aquesta ocasió.

 Primera cantata escolar a Can Papasseit

Can Papasseit va acollir el passat 1 de juny la primera cantata escolar de l’alumnat de 4t de les tres escoles vilanovines: Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata. “Emocions i sentiments”, tal com prometia el títol, foren les notes més destacades de la interpretació d’aquesta cantata creada a partir del cançoner de Dani Coma i música de Francesc Burrull que l’alumnat va fer completament seva.

La regidora en funcions Eva Vadillo ha felicitat l’alumnat i l’artista vilanovina Sheila Grados, responsable del guió i de la direcció artística, per la il·lusió i l’entrega que han posat en aquesta primera actuació conjunta al municipi, que ha estat tot un èxit.

Les tres escoles i l’Ajuntament han treballat conjuntament per fer una cantata amb segell vilanoví “i ho hem aconseguit”, celebra Eva Vadillo.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*