Inici Destacats Alumnes de l’institut de Vilanova del Camí s’endinsen en el clàssic ‘Lazarillo...

Alumnes de l’institut de Vilanova del Camí s’endinsen en el clàssic ‘Lazarillo de Tormes’

COMPARTIR

La setmana passada, l’alumnat de Batxillerat de l’Institut Pla de les Moreres de Vilanova del Camí va gaudir de dos actes relacionats amb l’obra del Segle d’Or, El Lazarillo de Tormes. Per començar la setmana, van anar a l’Ateneu Igualadí per veure l’adaptació teatral de la cèlebre novel·la del segle XVI, dirigida per Teatro y literatura, emmarcada dins del programa Anem al Teatre de la Diputació de Barcelona.

Dimarts van comptar amb una visita d’excepció: Rosa Navarro Durán, filòloga i catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de Barcelona. Rosa Navarro, qui ha fet diverses adaptacions de clàssics adreçats a infants i joves, i ha dedicat part de la seva vida a l’estudi d’obres literàries, sobretot del Segle d’Or, ha visitat l’institut vilanoví per parlar a l’alumnat del seu gran descobriment: l’atribució de l’autoria de El Lazarillo de Tormes a l’escriptor erasmista Alfonso de Valdés.

Rosa va saber captar des del primer instant l’atenció dels joves, que van escoltar amb gran atenció tots els misteris que es troben amagats dins de l’obra, perseguida per la Inquisició. Des del “caso”, fins a qui és “Vuestra Merced”, passant per les pàgines mutilades, datació o el nom encriptat de l’autor al mateix títol… Una hora que, assegura l’alumnat, es va fer molt curta.

FER UN COMENTARI

*